Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

"Mielimaisemani” – Koululaisten valtakunnallinen kuvataidekilpailu 2017

”Mielimaisemani”-kuvataidekilpailu kutsuu koululaiset mukaan! Kilpailu on osa Suomi 100 lasissa! Lasten ja nuorten suuri kulttuurikatselmus hanketta ja tavoitteena on edistää oppilaiden kuvallista ilmaisua ja lisätä kiinnostusta kuvataidetta kohtaan. Kilpailuaika on 1.2–31.3.2017.

Kilpailuohje

Tutki ja huomioi arkiympäristöä, kuvaa itselle rakkaita ja merkityksellisiä paikkoja asutussa tai luonnon ympäristössä. Mielikuvituksen myötä voit matkata myös mielen maisemaan. Maalaa tai piirrä; kaikki maalaustekniikat ovat sallittuja. Kilpailutyösi voi olla tekniikaltaan esimerkiksi lyijy-tai värikynäpiirros, vahaliitupiirros, akvarelli, tussityö tai sekatekniikat. Kilpailutyön tulee olla itsenäisesti toteutettu. Kuvan kopioiminen tai jäljentäminen on kiellettyä.

Osallistujat

Kilpailuun voivat osallistua perusopetuksen vuosiluokkien 1-6 oppilaat. Sarjoja on kolme: 1-2 luokkien, 3-4-luokkien ja 5-6 luokkien oppilaat.

Lisätietoa

Katso tarkemmat kilpailuohjeet (pdf)

Kilpailut verkkosivut

Valtioneuvsoton kanslia on liittänyt hankkeen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan. Tiedot hankkeesta löyvät Koulujen ja oppilaitosten Suomi 100 -oppaasta sivulta 93–94.

Suomi 100 -logoMielimaisemani”-kuvataidekilpailu kutsuu koululaiset mukaan! Kilpailu on osa Suomi 100 lasissa! Lasten ja nuorten suuri kulttuurikatselmus hanketta ja tavoitteena on edistää oppilaiden kuvallista ilmaisua ja lisätä kiinnostusta kuvataidetta kohtaan. Kilpailuaika on 1.2–31.3.2017.