Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Reilu koulu! -kampanja nostaa esiin lapsen oikeuksia

Reilu kouluReilu koulu! -kampanja haastaa ala- ja yläkoulut mukaan pohtimaan lapsen oikeuksia, erityisesti osallisuuteen ja yhdenvertaisuuteen liittyen. Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Lapsen oikeuksien viestintäverkosto ja Osallisuuden vahvistajat -verkosto ja sitä koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto.

Kampanjan tavoitteina on

  • haastaa luokat mukaan toteuttamaan vapaamuotoinen video teemalla Reilu koulu!
  • tarjota opettajille välineitä yhdenvertaisuus- ja osallisuusteemojen käsittelyyn oppitunneilla
  • kannustaa kouluja mukaan Lapsen oikeuksien päivän (ma 20.11.) ja viikon viettoon

Kampanjan videokilpailuun etsitään lasten ja nuorten näkemyksiä siihen, miten kouluissa otetaan lasten mielipiteitä ja näkemyksiä huomioon ja miten varmistetaan, että kaikki pääsevät mukaan eikä ketään syrjitä. Parhaan videon toteuttava luokka voittaa 1000 e luokkaretkirahaa.

Osallistumisaikaa on 13.10. saakka ja parhaat videot julkistetaan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Lue lisää ja osallistu: lapsenoikeudet.fi

Reilu kouluPeruskouluille tarkoitettu Reilu koulu! -kampanja on startannut. Lapsen oikeuksien viestintäverkoston organisoiman kampanjan tarkoituksena on edistää tietoutta lapsen oikeuksista. Kampanjan sivuilta löytyy materiaalia, vinkkejä ja 13.10. asti kestävä videokilpailu.