Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

StarT tukee ilmiöpohjaista projektioppimista – Lähde mukaan oppimaan!

LUMA-keskus Suomi yhteistyötahoineen käynnistää Suomen juhlavuoden 2017 kunniaksi uuden StarT-toimintamallin. Malli tukee ilmiöpohjaista projektioppimista uusien opetussuunnitelmien perusteiden suuntaisesti. StarT tarjoaa mahdollisuuksia tehdä ja oppia yhdessä niin päiväkodeissa, kouluissa kuin harrastustoiminnassakin. Erilaisten projektitöiden suunnittelussa ja toteuttamisessa lasten ja nuorten omat vahvuudet pääsevät esiin ja kaikki voivat saada onnistumisen elämyksiä.

StarTin kummina toimii Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä, joka kannustaa oppimisyhteisöjä mukaan hankkeeseen:

–Uusissa opetussuunnitelmissa korostuu opetuksen eheyttäminen oppiainerajat ylittäen. StarT:in myötä voidaan luoda monialaisia oppimiskokonaisuuksia paitsi luonnontieteissä, myös muiden tieteen- ja taiteenalojen välille. Yhteiskunnan eri toimijat ovat projektitöissä vahvasti läsnä, mikä osaltaan valmentaa lapsia ja nuoria näkemään yhteyksiä oman elämän ja ympäröivän yhteisön välillä.

Lasten ja nuorten luovuus näkyviin

StarT tarjoaa mukaan ilmoittautuneiden oppimisyhteisöjen tueksi oppimateriaaleja, verkkokoulutusta projektioppimisen toteuttamisesta ja arvioinnista sekä välittää koulutettuja StarT-lähettiläitä oppimisyhteisöjen käytännön tueksi.

Lasten ja nuorten projektitöissä syntyneille erilaisille luomuksille halutaan antaa niiden ansaitsema kunnia ja näkyvyys. StarTissa luodaan Suomeen oma malli "science fair" -kulttuurista, jolloin lasten ja nuorten projektitöissä tuottamat luomukset kuten myös oppilaitosten hyvät toimintamallit projektioppimisen toteuttamisesta saavat laajaa näkyvyyttä. Ansioituneita projektitöitä ja oppimisyhteisöjen hyviä projektioppimiskäytänteitä myös palkitaan.

StarTiin on tällä hetkellä ilmoittautunut mukaan jo 110 oppimisyhteisöä varhaiskasvatuksesta lukioihin eri puolilta Suomea. Mukaan lukuvuoden 2016–2017 osalta voi ilmoittautua 31.10. mennessä.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja

LUMA Facebookissa

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Jenni Vartiainen, LUMA-keskus Suomi, HY, puh. +358504489508
Johtaja, prof. Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi, HY, puh. +358505141450

KuvituskuvaLUMA-keskus Suomi yhteistyötahoineen käynnistää Suomen juhlavuoden 2017 kunniaksi uuden StarT-toimintamallin, joka tukee ilmiöpohjaista projektioppimista uusien opetussuunnitelmien perusteiden suuntaisesti. Ilmoittaudu mukaan 31.10. mennessä!