Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Tilasto-olympialaiset ovat täällä – ilmoittaudu viimeistään tammikuussa!

Opettaja, ilmoita oppilaasi mukaan Tilasto-olympialaisiin. Ilmoittautuminen olympialaisiin on nyt auki ja jatkuu 31.1.2018 saakka. Kilpailu käydään kevään 2018 aikana. Olympialaisissa on kaksi osallistujakategoriaa: yläkoulu ja lukio sekä toisen asteen ammatilliset oppilaitokset.

Tilasto-olympialaiset on helppo ja hauska tapa tutustua tilastoihin. Kilpailun tavoitteena on herättää oppilaiden kiinnostusta viralliseen tilastotietoon, ja haastaa soveltamaan tilasto-osaamista käytännössä. Samalla se tarjoaa uusia opetuksen välineitä.

Tehtävät voi tehdä koulussa tietokoneella osana oppituntia. Osallistua voi yksin tai 2-3 oppilaan ryhmissä. Ensimmäisessä vaiheessa on monivalintatehtäviä, joissa testataan perustietoja sekä tilastojen hakua ja tulkintaa. Jatkoon päässeet toteuttavat pienen tilastollisen tutkimuksen.

Tilasto-olympialaisissa on sekä kansallinen että kansainvälinen kilpailu. Kansalliset voittajat palkitaan rahapalkinnoilla. Voittajat julkistetaan huhtikuussa 2018. Suomen parhaat jatkavat 12 maan eurooppalaiseen finaaliin, jota varten oppilaat tekevät lyhyen videon aiheesta: ”Miksi virallinen tilastotieto on tärkeää yhteiskunnassamme?” Kansainvälisen kilpailun voittajat matkaavat Puolaan kesäkuussa 2018.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa Tilastokeskuksen sivustolla

sekä kilpailukoordinaattori Jasmin Mäeltä.
Tykkää kilpailusta Facebookissa ja jaa video. Tsemppiä kisaan!

Tilasto-olympialaiset

TiedeolympialaisetOpettaja, ilmoita oppilaasi mukaan Tilasto-olympialaisiin. Ilmoittautuminen olympialaisiin on nyt auki ja jatkuu 31.1.2018 saakka. Kilpailu käydään kevään 2018 aikana. Olympialaisissa on kaksi osallistujakategoriaa: yläkoulu ja lukio sekä toisen asteen ammatilliset oppilaitokset.