Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Yhdessä Together – 16. kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen näyttely Hyvinkäällä

Lasten ja nuorten taidekeskus kutsuu lapsia ja nuoria osallistumaan 16. Kansainvälisen lasten ja nuorten taiteen näyttelyyn, jonka teemana on Yhdessä. Näyttelyyn voivat osallistua kaikenikäiset lapset ja nuoret ympäri maailman aina 18 ikävuoteen saakka. Suomen täyttäessä 100 vuotta toiveena on, että juuri suomalaiset lapset ja nuoret innostuvat tarjoamaan töitään näyttelyyn. Juhlavuoden kunniaksi jaetaan useita 150 euron stipendejä näyttelyyn osallistuneille.

Näyttelyyn tarjottavat teokset voidaan tehdä kuvataiteen tunnilla, mutta myös muilla tunneilla joilla teemaa käsitellään, esim. videon muodossa. Teokset toimitetaan toukokuun 2017 loppuun mennessä Lasten ja nuorten taidekeskukseen Villa Arttuun Hyvinkäälle.

Teokset lähetetään postitse 31.5.2017 mennessä Hyvinkäälle. Näyttely on esillä Hyvinkäällä kulttuurikeskus Villa Artun galleriassa 4.10.2017–19.1.2018 ja tämän jälkeen mm. Helsingissä. Näyttelyyn voi tarjota myös digitaalisia teoksia.

Katso ohjeet Lasten ja nuorten taidekeskuksen sivuilta

Suomi 100 -logoLasten ja nuorten taidekeskus kutsuu lapsia ja nuoria osallistumaan 16. Kansainvälisen lasten ja nuorten taiteen näyttelyyn, jonka teemana on Yhdessä. Näyttelyyn voivat osallistua kaikenikäiset lapset ja nuoret ympäri maailman aina 18 ikävuoteen saakka. Juhlavuoden kunniaksi jaetaan useita 150 euron stipendejä näyttelyyn osallistuneille.