Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Yritys Hyvä -kilpailu 28.2.2017 asti – ideoi ja ehdota!


Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Jokainen saa tilaa omille pohdinnoilleen ja mahdollisuuden kertoa, mitä yrittäminen ja yritteliäisyys juuri itselle merkitsevät. Kilpailussa saa rohkeasti ideoida, heitellä villejä ajatuksia ja käyttää mielikuvitusta!

Kilpailun sisällöt ja tehtävät sopivat useaan eri oppiaineeseen. Tehtävissä on huomioitu perusopetuksen, lukion ja ammattikoulun opetussuunnitelman perusteet: eheyttävät kokonaisuudet, usean oppiaineen yhteistyö, laaja-alainen osaaminen, työelämä ja yrittäjyys.

Palkinnot

Voittajatyöt palkitaan rahapalkinnoin (100-1000 €).

Kaikki kilpailuun lähetettyjen töiden tekijät ohjaajineen palkitaan tuotelahjalla.

Kilpailutöiden arvioinnissa eduksi katsotaan:

  • ajattelun rohkeus ja innovatiivisuus
  • oma pohdinta ja asioiden perustelu
  • oppijalähtöisyys
  • uudet näkökulmat ja mielenkiintoiset esitystavat

Huom! Kilpailuaika 28.2.2017 asti.

Yritys HyväYritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Kirjoita, videoi, valokuvaa, piirrä, sanoita biisi, tiimiydy projektiporukkaan – kokeile yksin tai yhdessä.