Kohtaamisia – Merkkivuoden 1809 kuvataidekilpailu

Opetushallitus järjestää merkkivuoden kunniaksi kuvataidekilpailun Kohtaamisia.

Perusopetuksen oppilaille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu kilpailu kannustaa kohtaamaan Suomen historian tapahtumat kuvien kautta postikorttina, muotokuvana tai kuvasarjana. Osa kuvataidekilpailun tehtävistä liittyy laajasti Suomen historiaan, osa suoraan autonomisen Suomen synnyn syihin ja seurauksiin 1800-luvulla. Kilpailuaika on 1.2.2009–31.3.2009. Kilpailuun voivat osallistua perusopetuksen 1.–9. vuosiluokkien oppilaat, lukioiden opiskelijat ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat.

Kouluja pyydetään myös tallentamaan Opetushallitukseen lähetettävät kilpailutyöt digitaaliseen muotoon ja lähettämään ne kaikille avoimeen verkkonäyttelyyn. Kilpailutöiden lähettäminen verkkonäyttelyyn on kouluille vapaaehtoista, mutta ainoastaan verkkonäyttelyyn lähetetyt työt osallistuvat Yleisön Suosikki -verkkoäänestykseen. Verkkonäyttelyn sivut ja siihen liittyvä Yleisön Suosikki -verkkoäänestys aukeaa 1.2.2009.

Verkkonäyttely

Kohtaamisia -kuvataidekilpailun sarjojen palkitut ja kymmenen Yleisön Suosikkia julkistetaan Snellmanin päivänä 12.5.2009 järjestettävässä palkintojenjakojuhlassa Helsingissä. Palkintojenjakotilaisuuteen kutsutaan kaikkien kilpailusarjojen 1.–3. palkinnon saajat.

Tarkemmat kilpailuohjeet ja -tehtävät löydät alla olevista linkeistä. Kohtaamisia-kuvataidekilpailun materiaali ja Merkkivuosi 1809 kouluissa -juliste on myös lähetetty kaikille kouluille ja oppilaitoksille.

Kilpailun yleisohje (pdf)
Allmänt om tävlingen (pdf)

  • Yleistä
  • Kohtaamisia -kuvataidekilpailuun osallistumisen vaiheet
  • Kohtaamisia -kuvataidekilpailuun osallistuvien kilpailutöiden käytön ehdot

Kohtaamisia-kuvataidekilpailun tehtävät (pdf)
Uppgifter för bildkonsttävlingen med temat Möten (pdf) 

Verkkonäyttely


Lisätietoja kilpailusta antaa opetusneuvos Mikko Hartikainen Opetushallituksesta. Puhelin: 040 348 7292
Sähköposti:etunimi.sukunimi(at)oph.fi