Laulusta voimaa! - Suomalaisen laulun viikko

Merkkivuoden 1809 yhtenä tapahtumana järjestetään toukokuussa suomalaista yhteislauluperinnettä vaaliva viikko. Ohjelmaan kuuluvat Laulusta Voimaa! -yhteislaulukonsertti sekä Laulu, kulttuuri ja hyvinvointi  -seminaari. Syksyllä 2009 ohjelma jatkuu Sibelius-Akatemian toteuttamalla Laulubussi -hankkeella. Tapahtumaviikon tavoitteena on innostaa erityisesti kouluja ja oppilaitoksia laulutaidon vaalimiseen, rohkaista opettajia lauluperinteen säilyttämiseen sekä valottaa Suomen kansakunnan vaiheita laulujen kautta.

Laulusta voimaa! -yhteislaulukonsertti sisältää sekä esityksiä että yhteislaulunumeroita. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kaikille ikään katsomatta laulaa yhdessä tuttuja lauluja. Yhteislaulut on valittu siten, että ne koskettavat lapsia, nuoria ja vanhempia. Yhteislauluina soivat lapsuudessa lauletut laulut Mikki Hiiri merihädässä ja Kultainen nuoruus, unohtamatta tämän päivän hittejä kuten Zen Cafén Olet todella kaunis. Yhteislauluna laulettavat laulut löydät alla olevasta yhteislaulukonsertin esitteestä. Lauluja on siis mahdollista harjoitella etukäteen kevään 2009 aikana.

Yhteislaulukonsertti on ilmainen osallistujille, mutta tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen.Ideana on myös, että yhtä aikaa yhteislaulukonsertin kanssa kouluissa ja oppilaitoksissa vietettäisiin laulun iltapäivää.

Syksyllä 2009 starttaa Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen osaston Laulubussi kiertämään kouluja. Luvassa on konsertteja, workshoppeja, laulamista ja musisointia. Kiertävän laulubussin tarkoituksena on edistää laulamisen opetusta ja rohkaista kaikenikäisiä koululaisia laulamaan ja musisoimaan. Lisätietoja laulubussista saa osastonjohtaja Jyrki Tenniltä (sähköposti: etunimi.sukunimi(at)siba.fi)

Konserttikeskus tarjoaa Laulusta voimaa! -yhteislaulutilaisuuksia merkkivuoden ja lauluviikon kunniaksi eri puolella Suomea. Laulusta voimaa! -yhteislaulukonsertin lauluja on mahdollisuus laulaa kevään aikana Konserttikeskuksen laulutilaisuuksissa ja niiden vetäjinä toimivat mm. Inkeri Simola-Isaksson ja Eppu Nuotio. Konserttikeskuksen maksullisia yhteislaulutilaisuuksia voi tilata Konserttikeskuksesta.

Laulusta Voimaa! -yhteislaulukonsertti

Aika: Keskiviikko 13.5.2009 klo 13.00–15.00
Paikka: Helsingin jäähalli, Nordenskiöldinkatu 11-13

Seminaari: Laulu, kulttuuri ja hyvinvointi 

Aika: Perjantai 15.5.2009 klo 12.00–16.00
Paikka: Opetushallitus, Hakaniemenranta 6

Laulubussi: Yhteislaulutilaisuuksia kouluihin

Aika: Syksy 2009

Laulusta voimaa! -yhteislaulukonsertin ilmoittatumisohje (pdf)

Laulusta voimaa! -yhteislaulukonsertin laululista (pdf)

Laulusta voimaa! -tapahtumien yhteisesite (pdf)

 


Opetushallitus järjestää Laulusta Voimaa! -viikon yhteistyössä Konserttikeskuksen, Koulujen Musiikinopettajat ry:n, Sibelius-Akatemian, Suomen musiikkioppilaitosten liiton ja Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton kanssa.

Lisätietoa
Laulusta voimaa -viikko: opetusneuvos Eija Kauppinen, Opetushallitus, , puh. 040 348 7204
Yhteislaulukonsertti ja ilmoittautuminen: tuottaja Satu Ylönen, , puh. 050 410 9566