Lähteitä ja lisätietoja

Kotitalous ja luonnontieteet:

  • Dahlgren, Ö.. Nam, nam. Elintarvikekemia. Juva 1998. WSOY.
  • Lampi, R., Luola, M. & Seppänen, H.. Elintarvikkeet ja ruoanvalmistus. Porvoo 2001. WSOY.
  • Mäkelä, H. & Vaajoensuu, A-M.. Kokeile, keksi ja kehitä. Elintarvikekemian harjoitustöitä. Porvoo 1998. WSOY.
  • Parkkinen, K. ja Rautavirta, K. 2003. Utelias kokki: elintarviketietoa ruoanvalmistajalle. Helsinki: Restamark.
  • Parkkinen, K. Rautavirta, K. Aspartaamista öljyhappoon – Elintarvike- ja ravitsemustiedon sanasto. Vantaa 2007. Restamark.
  • Tuorila, H. Parkkinen, K. Tolonen, K. Aistit ammattikäyttöön. Helsinki 2008. WSOY oppimateriaalit oy.
  • Ruokatiedon oppimateriaali
  • Hiilihydraatti, imeytyvä (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos)
  • Ruisleipä, täysjyvävilja, "hitaat hiilihydraatit" ja glukoosiaineenvaihdunta (pdf)
    Kaisa Poutanen, Kirsi-Helena Liukkonen, Karin Autio, Katri Juntunen, Hannu Mykkänen ja Leo Niskanen (Diabetesliitto)
  • Makeutusaineet (Tohtori.fi)
  • Helsingin sanomien verkkoliite. Uutiset 10.12.1998/Ruokatorstai: Sokerit saavat pullan tummumaan.
  • Karin Aution artikkeli Ravintokuitua ja hitaita hiilihydraatteja. Helsingin Sanomat 11.11.2002.
  • Mainiot molekyylit. Opetushallitus. CD-rom.
  • Hakala, S. Etsimällä löydät tekemällä opit. Jyväskylä 2001. Gummerus

Ruoka ja uskonto:

Ruokakulttuureista (Suvaitsevaisuus Länsi-Euroopassa)

Teksti: Terhi Peltoarvo, Silpa Maria Pöntinen ja Sari Tapojärvi