Kuvia

Kuva 1: Porvoon taidekoulun Finnish Rug - Ryijy teoksen lähtökohtana on perinteinen suomalainen seinävaate -ryijy. Finnish Rug taideteoksen valmistusmateriaalina on kierrätetty paperi, henkilökohtaiset kirjeet ja viestit, jotka on silputtu paperisilppurissa. Värinsä ja kuvansa ryijy saa nuorten ottamista valokuvista ja piirroksista, jotka heijastetaan siihen videotykillä. Teos yhdistelee onnistuneesti kansanperinnettä, kierrätysmateriaaleja ja videotaidetta.

Kuva 2: Hämeenlinnan Aimokoulun Wooden teoksessa on yhdistetty perinteistä kuvanveistoa, animaatiota ja videotaidetta. Lopputuloksena on installaatio, jossa teräskehikkoon kiinnitetyt puiset hahmot seikkailevat animaatiolyhytelokuvien päähenkilöinä teokseen kuuluvassa monitorissa. Kuvassa Wooden ja osa tekijöistä Eksperimenta!-näyttelyssä Tallinnassa 2011.

Kuva 3: Vantaan kuvataidekoulun vaikuttava Gimme Space on tanssitaiteen ja videokuvauksen yhteistyönä syntynyt tilataideteos, jossa kuutioon suljettu tyttö etsii ulospääsyä. Tytön hahmo teoksessa on toteutettu videoprojisointina.