Edu.fi – opettajan verkkopalvelu

Edu.fi on Opetushallituksen ylläpitämä verkkopalvelu opetuksen ja oppimisen sekä niiden kehittämisen tueksi. Sivuston erityistavoitteena on tukea tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä.

Ajankohtaista

Kulttuuriympäristön tekijät 2018 -kilpailu - 9.5. saakka aikaa osallistua

Kansallinen vuosittain järjestettävä kilpailu siirtyy osaksi European Heritage Days -ohjelmaa. Jatkossa kilpailussa on mukana kaikkiaan 50 Euroopan maata, ja kaikki alle 18-vuotiaat voivat osallistua kertomalla omaan lähiympäristöön liittyvän eurooppalaisen tarinan. Lue lisää

Videokoulutusten sarja osallisuuden pedagogiikasta varhaiskasvatuksessa

Mitä osallisuus oikeastaan tarkoittaa varhaiskasvatuksen pedagogiikassa? Millaisin pedagogisin ratkaisuin ja valinnoin lapsen osallisuutta omaan elämäänsä ja varhaiskasvatuksen arkeen voidaan lisätä? Opetushallitus julkaisee kevään aikana videosarjan, jossa aiheeseen syvennytään useista eri näkökulmista. Lue lisää

Verkkouutiset

Tieto-, neuvonta- ja ohjausalan ammattilaisille suunnattu kysely (oppimisen tuki)

Tämä Opetushallituksen kysely on tarkoitettu sinulle, joka toimit tieto-, neuvonta- ja ohjaustehtävissä oppimisen, työelämän ja nuorison parissa. Kyselyllä kartoitamme odotuksiasi ja tarpeitasi oppimisen tukeen liittyvissä asioissa. Saamiamme ideoita, ehdotuksia ja toiveita käytämme oman toimintamme kehittämiseen.

Aipe-mainos

Uusia oppimateriaaleja aikuisten perusopetukseen

Ensimmäisenä julkaistut kaksi oppimateriaalia ovat Yhteiskuntajärjestelmä sekä julkiset palvelut (OPS2017) ja Ihminen (OPS2015). Syksyyn 2018 mennessä tuoteperhe täydentyy vielä yhteensä kuudella yhteiskuntaopin, historian ja matematiikan oppimateriaalilla.

Tulevaisuusoppimisen teemapäivää vietetään Suomen kouluissa 18.4.2018

Tulevaisuuspäivää vietetään ensimmäistä kertaa Suomen kouluissa 18.4.2018. Tulevaisuuspäivä on tulevaisuudentutkimukseen pohjautuva monialainen teemapäivä, jonka aikana oppilaat ja opiskelijat tekevät tutkimusmatkan vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin. Tulevaisuuspäivä on tarkoitettu kaikille oppilaitoksille alakouluista lukioihin.

Osallisuus varhaiskasvatuksessa

Osallisuus varhaiskasvatuksessa -videoluentosarja

Kevään 2018 aikana Opetushallitus julkaisee viisi lyhyttä, n. 10-15 minuutin mittaista videokoulutusta, joissa syvennytään osallisuuden pedagogiikkaan sen eri näkökulmista. Videoita voidaan vapaasti hyödyntää työyhteisöjen ja tiimien palavereissa, kouluttamisessa ja kehittämisessä.

Europeana

Europeana opettajille ja kasvattajille

Europeana on Euroopan kulttuuri- ja tiedeperinnön digitaalinen alusta, joka tarjoaa pääsyn noin 3700 kirjaston, museon ja arkiston yli 50 miljoonaan kulttuuriperinnön aineistoon. Runsaasti aineistoja mille tahansa oppitunnille!

Näytä kaikki

KenGuru – tvt-aineisto opettajille

Lue lisää

Koulun hyvinvointiprofiili

Lue lisää

Verkkopalvelu maahanmuuttajien suomen ja ruotsin kielen opiskeluun

Lue lisää

linkkiapaja

Tutustu palvelussa muiden käyttäjien kehittämiin hyviin käytäntöihin tai ehdota itse uutta

Lue lisää

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin

Lue lisää

Tietoa koulujen ja oppilaitosten yhteistyömahdollisuuksista muiden Pohjoismaiden kanssa

Lue lisää