Verkko-oppimateriaalit

Opetushallitus tuottaa oppimateriaaleja, joiden levikki on niin pieni, ettei toiminta ole kannattavaa kaupallisille kustantamoille. Mukana on erityisopetuksen, maahanmuuttajakoulutuksen, pienten ammatillisten alojen sekä ruotsin- ja romanikielisiä kirjoja. Vähälevikkisinä tuotetaan myös elämänkatsomustiedon sekä islamin, ortodoksisen, katolisen ja juutalaisen uskonnon oppikirjoja. Lisäksi valikoimissa on useita vähän luettujen kielten ja pitkien kielten sarjoja.

Opetushallitus tuottaa oppimateriaalia eri muodoissa. Tieto oppikirjoista ja muusta myytävästä oppimateriaalista löytyy Verkkokaupasta. Niitä ja maksullisia julkaisuja voi tilata myös sähköpostitse osoitteesta ja puhelimitse Porvoon Kirjakeskuksen asiakaspalvelunumerosta 020 166 2222. Tuotteita voi tilata myös useista kirjakaupoista.

Maksuttomat julkaisut löytyvät OPH.fin verkkosivuilta.

Hopeasepän pajasta (oppikirjaa täydentävä verkkomateriaali)

Hopeasepän pajasta -verkkomateriaalia täydentää Opetushallituksen julkaisemaa samannimistä oppikirjaa, joka on tarkoitettu oppikirjaksi koru- ja jalometallialan ammatilliseen peruskoulutukseen. Se soveltuu oppikirjaksi niin kulta- ja hopeasepäksi kuin metallisepäksi opiskeleville.

Verkkosivustolla on mm. tunnetut hopeasepät kertovat töistään ja niiden synnystä, esitellään kuvasarjan avulla kynttelikön korjauksen vaiheet ja kerrotaan Seppo Sankilan suunnitteleman ehtoolliskalkin valmistusprosessia tekijän piirtämien alkuperäisten kuvien avulla.

Hopesepän pajasta