Verkko-oppimateriaalit

Opetushallitus tuottaa oppimateriaaleja, joiden levikki on niin pieni, ettei toiminta ole kannattavaa kaupallisille kustantamoille. Mukana on erityisopetuksen, maahanmuuttajakoulutuksen, pienten ammatillisten alojen sekä ruotsin- ja romanikielisiä kirjoja. Vähälevikkisinä tuotetaan myös elämänkatsomustiedon sekä islamin, ortodoksisen, katolisen ja juutalaisen uskonnon oppikirjoja. Lisäksi valikoimissa on useita vähän luettujen kielten ja pitkien kielten sarjoja.

Opetushallitus tuottaa oppimateriaalia eri muodoissa. Tieto oppikirjoista ja muusta myytävästä oppimateriaalista löytyy Verkkokaupasta. Niitä ja maksullisia julkaisuja voi tilata myös sähköpostitse osoitteesta ja puhelimitse Porvoon Kirjakeskuksen asiakaspalvelunumerosta 020 166 2222. Tuotteita voi tilata myös useista kirjakaupoista.

Maksuttomat julkaisut löytyvät OPH.fin verkkosivuilta.

Kielikarhu 3 (oppikirjaa täydentävä verkkomateriaali)

Tämä materiaali etenee Kielikarhu 3 -tekstikirjan teemojen mukaisesti. Jokaiseen kirjan jaksoon löytyy omat harjoituspolut, joissa kussakin on muutamia (3-6) eripituisia tehtäviä. Tehtävissä kerrataan sekä sanastoa että kielitiedon teemoja, ja oppilaat pääsevät harjoitusten parissa lukemaan, kirjoittamaan ja kuuntelemaan teemaan liittyviä tekstejä. Harjoitukset vaihtelevat pelimäisistä tehtävistä perinteisempiin täydennystehtäviin, sanaristikoihin ja yhdistelytehtäviin. Erona harjoituskirjan tehtäviin on pelimäisten tehtävien lisäksi puhutun kielen tuki ja heti saatavilla oleva apu.

Materiaali vaati toimiakseen selaimen flash-tuen, mutta tekeillä on myös HTML5-versio, jota voi käyttää myös tableteilla.

Kielikarhu 3