Ajankohtaista maahanmuuttajien koulutuksessa

Kuvituskuva

Varhaiskasvatus mukaan Opetushallituksen maahanmuuttajaopetuksen kehittämisverkostoon

Varhaiskasvatus otetaan mukaan Opetushallituksen valtakunnalliseen maahanmuuttajaopetuksen kehittämisverkostoon. Verkoston tavoitteena on vahvistaa kielellisen ja kulttuurisen moninaisuuden huomioimista varhaiskasvatuksessa ja tukea maahanmuuttajataustaisten lasten toisen kielen oppimiseen liittyvää kielitietoista kasvatusta.

Lupa kokata

Lupa kokata -materiaaleja opetukseen

Lupa kokata -aineisto on erityisesti peruskoulun ja toisen asteen opetukseen suunniteltu opetuskokonaisuus, jonka pohjalta oppilaan on mahdollista suorittaa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran virallinen hygieniaosaamistodistus eli hygieniapassi. Lupa kokata -oppimateriaalista on tuotettu tulostettava oppilasmateriaali sekä oma versio S2-opetukseen.

Uusia toteutusmalleja kotoutumiskoulutukseen

Opetushallitus on kuvannut yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa uusia mahdollisia toteutusmalleja aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseen.

Vertaistukea turvapaikanhakijoiden opetuksen kysymyksissä

Kaipaatko keskustelukumppania turvapaikanhakijoiden opetuksen kysymyksissä? Voit hyödyntää maahanmuuttajaopetuksen kuntakoordinaattoriverkostoa. Myös Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijat auttavat kysymyksissä.

Suomen kielen oppimateriaalit tehokäyttöön

Kun turvapaikanhakijoiden määrä lisääntyy nopeasti, on myös opetustyön päästävä käyntiin viipymättä. Opetushallitus, kaupalliset kustantajat, kunnat, oppilaitokset ja muut tahot ovat viime vuosina tuottaneet runsaasti oppimateriaaleja maahanmuuttajien kielenopetukseen.

Näytä kaikki