Ajankohtaista maahanmuuttajien koulutuksessa

Uusia toteutusmalleja kotoutumiskoulutukseen

Opetushallitus on kuvannut yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa uusia mahdollisia toteutusmalleja aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseen.

Vertaistukea turvapaikanhakijoiden opetuksen kysymyksissä

Kaipaatko keskustelukumppania turvapaikanhakijoiden opetuksen kysymyksissä? Voit hyödyntää maahanmuuttajaopetuksen kuntakoordinaattoriverkostoa. Myös Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijat auttavat kysymyksissä.

Suomen kielen oppimateriaalit tehokäyttöön

Kun turvapaikanhakijoiden määrä lisääntyy nopeasti, on myös opetustyön päästävä käyntiin viipymättä. Opetushallitus, kaupalliset kustantajat, kunnat, oppilaitokset ja muut tahot ovat viime vuosina tuottaneet runsaasti oppimateriaaleja maahanmuuttajien kielenopetukseen.

Ops 2016 -logo

OPS 2016 suomi toisena kielenä tukimateriaalit

Opetushallitus hyväksyi uudet perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 22.12.2014. Perusteiden mukainen paikallinen opetussuunnitelma otetaan käyttöön 1.8.2016 alkaen. Suomi toisena kielenä -ainetyöryhmä on valmistanut tukimateriaalia uusien opetussuunnitelman perusteiden käyttöönoton ja opetuksen tueksi.

Kotisuomessa.fi-logo

Uusi Kotisuomessa.fi-verkkopalvelu suomen ja ruotsin kielen opiskeluun

Kotisuomessa.fi on uusi verkkopalvelu, jonka avulla aikuiset maahanmuuttajat voivat opiskella suomen ja ruotsin kieltä. Verkko-oppimateriaalin avulla on mahdollista harjoittaa erityisesti arki- ja työelämässä tarvittavaa kielitaitoa monipuolisten aineistojen ja harjoitusten avulla.

Näytä kaikki