Ajankohtaista maahanmuuttajien koulutuksessa

Kuvituskuva

Pohjoismainen konferenssi: Luku- ja kirjoitustaidon opetuksen sekä työharjoittelun ja työn vuorovaikutus

Alfarådet-verkoston toiminnan kohderyhmänä ovat aikuiset, joiden äidinkieli on muu kuin jokin pohjoismaisista kielistä ja joilla on vähän tai ei lainkaan koulutustaustaa. Verkosto järjestää 4.–6.4.2017 Tanskassa konferenssin teemalla Luku- ja kirjoitustaidon opetuksen sekä työharjoittelun ja työn vuorovaikutus.

Kuvituskuva

Varhaiskasvatus mukaan Opetushallituksen maahanmuuttajaopetuksen kehittämisverkostoon

Varhaiskasvatus otetaan mukaan Opetushallituksen valtakunnalliseen maahanmuuttajaopetuksen kehittämisverkostoon. Verkoston tavoitteena on vahvistaa kielellisen ja kulttuurisen moninaisuuden huomioimista varhaiskasvatuksessa ja tukea maahanmuuttajataustaisten lasten toisen kielen oppimiseen liittyvää kielitietoista kasvatusta.

Lupa kokata

Lupa kokata -materiaaleja opetukseen

Lupa kokata -aineisto on erityisesti peruskoulun ja toisen asteen opetukseen suunniteltu opetuskokonaisuus, jonka pohjalta oppilaan on mahdollista suorittaa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran virallinen hygieniaosaamistodistus eli hygieniapassi. Lupa kokata -oppimateriaalista on tuotettu tulostettava oppilasmateriaali sekä oma versio S2-opetukseen.

Uusia toteutusmalleja kotoutumiskoulutukseen

Opetushallitus on kuvannut yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa uusia mahdollisia toteutusmalleja aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseen.

Vertaistukea turvapaikanhakijoiden opetuksen kysymyksissä

Kaipaatko keskustelukumppania turvapaikanhakijoiden opetuksen kysymyksissä? Voit hyödyntää maahanmuuttajaopetuksen kuntakoordinaattoriverkostoa. Myös Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijat auttavat kysymyksissä.

Näytä kaikki