Edu.fi – opettajan verkkopalvelu

Edu.fi on Opetushallituksen ylläpitämä verkkopalvelu opetuksen ja oppimisen sekä niiden kehittämisen tueksi. Sivuston erityistavoitteena on tukea tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä.

Tutustu uudistuvaan Opettajan ja kasvattajan sisältökokonaisuuteen

Edu.fin sisällöt siirtyvät kesän 2019 aikana osaksi uudistuvaa Oph.fi-verkkopalveluamme. Tutustu palveluun ja anna palautetta osoitteessa: https://beta.oph.fi/fi/opettajille

Huom. Opetushallituksen tuottamien etälukion verkko-oppimateriaalien käyttöaika päättyy 22.7.2019. Samalla myös muut etälukion verkkosivut poistetaan EDU.fi-sivustolta.

Ajankohtaista

Opetusmateriaalia lapsen oikeuksista

Lähde mukaan pohtimaan yhdessä lasten ja nuorten kanssa, mitä lasten oikeus osallisuuteen tarkoittaa ja miten sitä voidaan kehittää! Tutustu opettajien kanssa yhteistyössä suunniteltuihin opetusmateriaaleihin. Lue lisää

Lukuliike koulussa antaa vinkkejä lukuinnon kasvattamiseen

Haastamme kaikki koulut ilmoittautumaan mukaan Lukuliikkeeseen. Tavoitteena on, että lukuvuoden päättyessä Suomessa ei ole yhtään lukematonta lasta. Lue lisää

Lukiodiplomeihin uusia tehtäviä

Uusia tehtäviä tulee tänä vuonna kuvataiteen, käsityön ja median lukiodiplomeihin kaudelle 2019–2020. Lisäksi joukossa on yksi yhteinen, kaikille diplomeille laadittu tehtävä. Tutustu tehtäviin uusilla verkkosivuillamme.

Verkkouutiset

#paraskoulu-kampanjassa kerätään koulujen ideoita ympäri Suomen

Mitkä ovat koulunne parhaat keinot, joilla koulusta tulee entistä tasa-arvoisempi? #paraskoulu-kampanjalla haastamme kertomaan tekoja ja ideoita, pieniä ja suuria. Ilmoittaudu myös syksyn #paraskoulu-työpajoihin.

Politiikkaviikko

Politiikkaviikko tuo politiikan rohkeasti kouluihin

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää Politiikkaviikon 29.10.– 2.11. Eri oppiaineiden opetussisältöihin linkittyvän, toiminnallisen viikon tavoitteena on lisätä nuorten tietoa ja ymmärrystä politiikasta sekä antaa nuorille valmiuksia seurata ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Materiaalit soveltuvat alakoulusta toiselle asteelle saakka.

Lukuliike koulussa

Lukuliike koulussa tuo lukemisen elämyksellisyyden kaikkiin Suomen kouluihin ja päiväkoteihin

Lukuliike koulussa on valtakunnallinen lukufestari, johon voivat osallistua kaikki Suomen lapset ja nuoret. Tarjolla on hauskoja tapahtumia, vinkkejä lukuinnon sytyttämiseen ja sisältöjä opetuksen ja lukukasvatuksen tueksi. Kirjastot kutsutaan mukaan tukemaan oman paikkakunnan koulun Lukuliikettä. Tavoitteena on, että lukuvuoden päättyessä Suomessa ei ole yhtään lukematonta lasta. Koulut voivat nyt ilmoittautua mukaan!

Kampanjalogo

Kouluissa vietetään Lapsen oikeuksien teemaviikkoa marraskuussa

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään ympäri maailman vuosittain 20.11. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Nyt haastamme yhdessä monien toimijoiden kanssa kaikki Suomen alakoulut mukaan viettämään Suomen ensimmäistä Lapsen oikeuksien viikkoa 19.–23.11.2018. Viikon teemana on osallisuus. Ilmoita koulusi mukaan!

Pelaa ja auta Suomen ekaa tubettajaa vuodessa 1918!

Nuorten keskuudessa huippusuosttu olivia_17 mobiilipeli on saanut jatkoa.

Näytä kaikki

KenGuru – tvt-aineisto opettajille

Lue lisää

Koulun hyvinvointiprofiili

Lue lisää

Verkkopalvelu maahanmuuttajien suomen ja ruotsin kielen opiskeluun

Lue lisää

linkkiapaja

Tutustu palvelussa muiden käyttäjien kehittämiin hyviin käytäntöihin tai ehdota itse uutta

Lue lisää

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin

Lue lisää

Tietoa koulujen ja oppilaitosten yhteistyömahdollisuuksista muiden Pohjoismaiden kanssa

Lue lisää