Ilmoita oppilaitoksesi Nuorisovaaleihin presidentinvaalissa 2018

NuorisovaalitNuorisovaalit on loistava opetus- ja oppimistapahtuma kaikille peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille ympäri Suomen. Nuorisovaaleissa nuoret äänestävät oppilaitoksissaan siitä, kuka olisi Suomen nuorten tasavallan presidentti. Tavoitteena on tukea oppilaiden ja opiskelijoiden kiinnostusta vaaleja kohtaan, sillä äänestämisen oppiminen nuorena kantaa pitkälle tulevaisuuteen. Huolehdi, että myös teidän oppilaitoksenne on mukana äänestämässä!

Nuorisovaalit on osa oppilaitosten demokratiakasvatusta

Ilmoittautuminen käy kätevästi sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.nuorisovaalit.fi. Oppilaitoksen yhteyshenkilö saa sähköpostitse vahvistuksen osallistumisesta ja ohjeet vaalien järjestämiseen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 5.1.2018.

Nuorisovaalit on helppo järjestää yhdessä nuorten kanssa. Nuorisovaaleissa äänestetään samoja presidenttiehdokkaita kuin varsinaisissa vaaleissa. Oppilaitokset toteuttavat vaalit uurnavaalina ja tarvittaessa kaksivaiheisesti. Oppilaitokset järjestävät ensimmäisen vaalikierroksen valitsemanaan päivänä 9.-12.1.2018 välillä. Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi kokoaa kaikki tulokset valtakunnallisesti yhteen. Mikäli yksikään ehdokkaista ei saa yli puolta hyväksytyistä äänistä valtakunnallisessa ääntenlaskussa, järjestetään toinen vaalikierros kahden nuorilta eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 16.-19.1.

Mitä pressaehdokkaat lupaavat Suomen nuorille?

Allianssi julkaisee joulukuussa YouTube-kanavallaan kaikkien presidenttiehdokkaiden haastattelut. Ehdokkaat vastaavat nuorten kiperiin kysymyksiin: selvitimme muun muassa, mitä ehdokkaat lupaavat Suomen nuorille, miten he torjuisivat ilmastonmuutosta ja miten heiltä sujuu däbbäys.

Tästä linkistä voit katsoa jo videon Tuula Haatainen vastaa nuorten kysymyksiin.

Seuraa Nuorisovaaleja Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa @Nuorisovaalit!

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön vaikuttaja- ja palvelujärjestö. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhteistyöjärjestö, jonka jäseninä on yli 120 valtakunnallista nuoriso- ja kasvatusalan järjestöä.

Nuorisovaalit on osa oppilaitosten demokratiakasvatusta. Tavoitteena on tukea oppilaiden ja opiskelijoiden kiinnostusta vaaleja kohtaan, sillä äänestämisen oppiminen nuorena kantaa pitkälle tulevaisuuteen.