Lukuliike koulussa tuo lukemisen elämyksellisyyden kaikkiin Suomen kouluihin ja päiväkoteihin

LukufestaritLukuliike koulussa -kampanjaan voivat osallistua kaikki Suomen lapset ja nuoret. Tarjolla on hauskoja tapahtumia, vinkkejä lukuinnon sytyttämiseen ja sisältöjä opetuksen ja lukukasvatuksen tueksi. Kirjastot kutsutaan mukaan tukemaan oman paikkakunnan koulun Lukuliikettä. Tavoitteena on, että lukuvuoden päättyessä Suomessa ei ole yhtään lukematonta lasta!

– Monipuolinen lukutaito on kaiken oppimisen perusta. Nykyään tarvitaan yhä monipuolisempaa lukutaitoa, monilukutaitoa, jota opitaan kaikkialla – niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin. Hyvä lukutaito tukee identiteetin kasvua. Se antaa varmuutta ottaa selvää asioista, arvioida tietoa, kehitellä omia ajatuksia ja osallistua keskusteluihin. Lukeminen on myös vahvasti yhteisöllistä, sanoo opetusneuvos Minna Harmanen.

Lukuliike-koulukampanja käynnistyy näyttävillä lukutempauksilla, työpajoilla ja kirjailijavierailuilla noin 200 koulussa eri puolilla maata. Mukaan on kutsuttu tuttuja julkisuuden henkilöitä mukaan innostamaan lapsia takaisin lukemisen pariin. Tv:stä tutut näyttelijät, festarilavojen tähdet tai nuorten suosimat tubettajat esiintyvät 40 koulussa lukuvuoden aikana. Heidän kanssaan lavalle nousevat Suomen eturivin lasten- ja nuortenkirjailijat. Osa tapahtumista striimataan, joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan seuraamaan lukutempauksia.

Kaikki lukee

Lukuliikkeeseen voi osallistua monella tavalla. Helpoin tapa osallistua on lukea! Haastamme kaikki Suomen koulut ja päiväkodit lukemaan ääneen. Voisiko päivänavauksessa, omassa luokassa tai iltapäiväkerhoryhmässä lukea säännöllisesti ääneen niin, että kouluvuoden päätteeksi olisi tullut luetuksi kokonainen kirja?

Luvassa on vinkkejä sopivista kirjoista ja käytännön vinkkejä päivänavausten toteuttamiseen. Lukuliike koulussa -kampanja tuottaa myös runsaasti sisältöjä lukemisen tueksi. Sanataiteen ammattilaiset antavat parhaat vinkit lukemiseen ja kirjoittamiseen innostamiseksi, kirjavinkkareiden lukulistojen avulla kaikille löytyy innostavaa luettavaa ja paikalliset lukuagentit tekevät lukemisen helpoksi ja hauskaksi.

Ilmoittaudu mukaan: Lukuliike koulussa

Lukuliike koulussaLukuliike koulussa on valtakunnallinen lukufestari, johon voivat osallistua kaikki Suomen lapset ja nuoret. Tarjolla on hauskoja tapahtumia, vinkkejä lukuinnon sytyttämiseen ja sisältöjä opetuksen ja lukukasvatuksen tueksi. Kirjastot kutsutaan mukaan tukemaan oman paikkakunnan koulun Lukuliikettä. Tavoitteena on, että lukuvuoden päättyessä Suomessa ei ole yhtään lukematonta lasta. Koulut voivat nyt ilmoittautua mukaan!