Miltä kuulostaisi kansainvälinen vieras päiväkodissasi tai koulussasi?

Erasmus kouluissaErasmus kouluissa -ohjelma tarjoaa päiväkodeille, esi- ja peruskouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille mahdollisuuden kutsua kansainvälisiä opiskelijoita vieraikseen. Vierailujen aikana opiskelijat jakavat tietoa kotimaastaan ja kulttuuristaan, kertovat vaihtokokemuksistaan ja rohkaisevat lapsia vuorovaikutukseen eri kulttuureista tulevien kanssa.

Opiskelijat vierailevat päiväkodeissa ja kouluissa opettajien esittämien toivomusten ja kunkin opiskelijan oman erityisosaamisen mukaan.

Kouluissa vieraat voivat

  • osallistua kielten- ja aineenopetukseen
  • kertoa vaihto-opiskelustaan opinto-ohjauksen tunnilla
  • toteuttaa kansainvälisyyteen liittyvän projektin oppilaiden kanssa
  • osallistua koulun kv-päivän ohjelmaan.

Päiväkodeissa vieraat voivat

  • opettaa lapsille kotimaansa lauluja, leikkejä, satuja tai yksinkertaisia sanoja
  • askarrella, leipoa, ulkoilla ja leikkiä yhdessä lasten kanssa.


Sisältöä ei ole rajattu tiukasti - sen suunnittelu ja toteutus ovat opettajan ja opiskelijan välillä sovittavissa. Ne kestävät 2-3 tunnista yhteen päivään, jonka ajalta opiskelijan matkakulut korvataan. Ohjelmaan osallistuminen on päiväkodeille ja kouluille siis täysin maksutonta!

Kiinnostuitko?

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! www.erasmuskouluissa.fi

Erasmus kouluissaErasmus kouluissa -ohjelma tarjoaa päiväkodeille, esi- ja peruskouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille mahdollisuuden kutsua kansainvälisiä opiskelijoita vieraikseen. Ilmoittaudu mukaan!