Politiikkaviikko tuo politiikan rohkeasti kouluihin ja oppilaitoksiin

PolitiikkaviikkoNuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää 29.10.– 2.11 Politiikkaviikon, joka vie politiikan, puolueet ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen kouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Eri oppiaineiden opetussisältöihin linkittyvän toiminnallisen viikon tavoitteena on lisätä nuorten tietoa ja ymmärrystä politiikasta sekä antaa nuorille valmiuksia seurata ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävän viikon jonka aikana kouluja kannustetaan tutustumaan politiikan toimintamekanismeihin sekä ajankohtaisiin poliittisiin aiheisiin eri tavoin. Politiikkaviikon ohjelman voi rakentaa tarjotuista mahdollisuuksista ja käyttää teemaviikkoon haluamansa verran aikaa.

Ilmoittautuminen ja ohjeet

Politiikkaviikon pääjärjestäjänä toimii Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry. Toteutuksessa ovat mukana Opetushallitus, OAJ ja HYOL, kaikki eduskuntapuolueiden poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt (Keskustan Opiskelijaliitto, Keskustanuoret, Kokoomuksen Nuorten Liitto, Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta, Perussuomalaiset Nuoret, Siniset Nuoret, Sosialidemokraattiset Nuoret, Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK, Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret, Svensk Ungdom, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto) sekä toisen asteen sitoutumattomat opiskelijajärjestöt (Finlands Svenska Skolungdomsförbund, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto — SAKKI ry, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry).

Katso Allianssi ry:n tiedote Politiikkaviikosta

PolitiikkaviikkoNuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää Politiikkaviikon 29.10.– 2.11. Eri oppiaineiden opetussisältöihin linkittyvän, toiminnallisen viikon tavoitteena on lisätä nuorten tietoa ja ymmärrystä politiikasta sekä antaa nuorille valmiuksia seurata ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Materiaalit soveltuvat alakoulusta toiselle asteelle saakka.