Sammon salat – Kalevala ja kansanperinne tutuksi innostavalla tavalla

Sammon salatSammon salat on Opetushallituksen ja FakeFish Oy:n yhteistyössä tuottama pelillinen oppimateriaali Kalevalan ja kansanperinteen maailmasta. Oppimateriaalin myötä Opetushallitus juhlistaa Suomen satavuotisjuhlavuotta.

Sammon salat on ladattavissa maksutta Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Materiaali on suunnattu ensisijaisesti perusopetuksen vuosiluokille 6–9, mutta sopii käytettäväksi myös toisen asteen opiskelijoiden opetuksessa.

Oppimateriaalissa esitellään Kalevalan keskeisimmät runot, niiden tiivistelmät ja Kalevalan hahmot. Kalevalan tapahtumien perusteella on tehty pelejä, joiden tehtäviä suorittamalla kerätään sammon kappaleita. Lisäksi materiaalissa on laaja Kalevalan taustaa ja kansanrunotta käsittelevä osuus, jossa tutustutaan Lönnrotin elämään ja työhön sekä käsitellään kansanrunouden yhtymäkohtia nykyaikaan.

Oppimateriaalin tueksi Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen opiskelijat ovat laatineet opetusvihjeitä, joita opettaja voi vapaasti käyttää ja soveltaa omassa opetuksessaan.

Tustustu materiaaliin

Sammon salat -aineiston lyhyt esittely ja opetusvihjeet

Esittelyvideo

Sammon salat -kuvakaappaus
Sammon salat on ladattavissa maksutta Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Sammon salatSammon salat on Opetushallituksen ja FakeFish Oy:n yhteistyössä tuottama pelillinen oppimateriaali Kalevalan ja kansanperinteen maailmasta. Sammon salat on ladattavissa maksutta Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Materiaali on suunnattu ensisijaisesti perusopetuksen vuosiluokille 6–9, mutta sopii käytettäväksi myös toisen asteen opiskelijoiden opetuksessa.