Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Oikeusasiamies etsii ehdotuksia tulevaisuuden perusoikeuksiksi

Eduskunnan oikeusasiamies järjestää lapsille ja nuorille kilpailun, joka etsii vastausta siihen, millaisia perusoikeuksia maahamme seuraavaksi sadaksi vuodeksi tarvitaan.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on hyvä hetki antaa ääni tulevaisuuden päättäjille ja kuulla heidän mielipiteensä asiaan.

Kilpailun tavoite on saada lapset ja nuoret tutustumaan Suomen perusoikeuksiin yhdessä opettajan kanssa sekä innostaa heitä pohtimaan, miksi perusoikeudet ovat olemassa, mitä ne tarkoittavat ja miten niitä toteutetaan.
Kilpailusivusto ja ehdotuksista koottava näyttely tarjoavat väylän, jolla kertoa omalla äänellä koko kansalle, mikä perusoikeus Suomesta vielä puuttuu.

Eduskunnan oikeusasiamiehen raati tutustuu kaikkiin ehdotuksiin ja voittajille on luvassa luokkaretki eduskuntaan sekä yllätysaktiviteetti. Kilpailu on avoin esi- ja perusopetuksen piiriin kuuluville lapsille sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille.

Kilpailuaika on jo alkanut ja päättyy itsenäisyyspäivänä 2017. Lisätietoja kilpailusivustolta www.tunnenperusoikeuteni.fi tai tiedottaja Citha Dahlilta, .

Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi eduskunnan oikeusasiamies järjestää lapsille ja nuorille kilpailun, joka etsii vastausta siihen, millaisia perusoikeuksia maahamme seuraavaksi sadaksi vuodeksi tarvitaan.