Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Osallistu tilastojulistekilpailuun!

Opi tilastollista ajattelua ja menetelmiä hauskan tilastojulistekilpailun avulla.

Nuorten tilastojulistekilpailu on käynnistynyt ja jatkuu 1.3.2019 saakka. Tehtävänä on kertoa kiinnostava tarina tilastollisia välineitä käyttäen, ja esittää tutkimuksen kulku ja tulokset tilastojulisteessa. Julisteiden aihe on vapaa. Julisteet tehdään 2-5 opiskelijan tiimeissä.

Kilpailussa on kolme sarjaa: yläkoulu ja lukio/ammatilliset oppilaitokset sekä uutena sarjana yliopistot ja ammattikorkeakoulut ilman ikärajaa.

Kilpailussa on kansallinen ja kansainvälinen vaihe. Jokaisen oppilaitoksen paras työ lähetetään kansalliselle arviointiraadille, ja Suomen kilpailun voittajat julkistetaan 30.3.2019 mennessä. Suomen parhaat jatkavat kansainväliseen finaaliin, jonka voittajat julkistetaan Malesiassa tilastokongressissa elokuussa 2019.

Molemmissa kilpailuissa on raha- ja tavarapalkintoja. Kansainvälistä kilpailua sponsoroi JMP from SAS, ja kaikki osallistujat saavat käyttöönsä JMP Student Edition -ohjelmiston. Opiskelijat saavat kuitenkin vapaasti valita käyttämänsä välineet.

Suomen kilpailun järjestävät yhteistyössä Tilastokeskus, Suomen Tilastoseura ja Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry. Kansainvälisen kilpailun järjestää tilastojen lukutaitoa kansainvälisesti edistävä International Statistical Literacy Project.

Lisätietoa kilpailun sivuilla sekä kilpailukoordinaattori Jaana Kestiltä: .

Juliste (pdf)

TilastokilpailuOpi tilastollista ajattelua ja menetelmiä hauskan tilastojulistekilpailun avulla. Kilpailussa on kolme sarjaa: yläkoulu ja lukio/ammatilliset oppilaitokset sekä uutena sarjana yliopistot ja ammattikorkeakoulut ilman ikärajaa.