Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Tietobreikit - Tutkijat tapaavat koulujen oppilaita ja opiskelijoita

Suomen Akatemia järjestää Tietobreikki-tilaisuuksia kouluilla eri puolilla Suomea. Tilaisuudet toteutetaan yhteistyössä Kehittämiskeskus Opinkirjon kanssa. Tietobreikit tarjoavat nuorille mahdollisuuden tavata tutkijoita ja keskustella avoimesti heitä kiinnostavista tiedekysymyksistä. Asiantuntijat ja tutkijat taas saavat tätä kautta tietää asioista, jotka nuoria aidosti askarruttavat.

Tietobreikkien kohderyhmänä ovat lukiolaiset ja peruskoulun 9. luokan oppilaat. Tilaisuus järjestetään omassa koulussa tai muutaman lähikoulun yhteisenä tapahtumana. Asiantuntijan tuleminen tiedekahvilan vieraaksi on koululle maksutonta. Tiloista ja osallistujista sekä mahdollisista muista järjestelyistä paikan päällä huolehtii opettaja.

Koulut tilaavat Tietobreikin Kehittämiskeskus Opinkirjolta, ja ilmoittavat samalla mahdollisen aihetoiveensa. Tämän jälkeen Akatemian viestinnässä etsitään sopiva puhuja kyseiseen Tietobreikkiin.

Tietobreikkien tavoitteena on:

  • tukea nuorten osallisuutta ja oma-aloitteisuutta tiedekysymysten esille nostamisessa
  • tarjota asiantunteva ja turvallinen ympäristö tiedekysymysten ratkomiseen
  • tuoda asiantuntijoiden ja muiden toimijoiden tietoisuuteen asioita, jotka nuoria aidosti askarruttavat
  • tukea huipputieteen tulosten esittämistä yleistajuisesti ja suoraan kohderyhmille

Jo järjestettyjen tietobreikkien antiin voi tutustua Tietysti.fi -verkkopalvelun Tietobreikit -osiossa.

Tietobreikit (Tietysti.fi)
Kuukauden tutkija (Tietysti.fi)
Tutkijaksi (Tietysti.fi)

Suomen Akatemia järjestää Tietobreikki-tilaisuuksia kouluilla eri puolilla Suomea. Tilaisuudet tarjoavat nuorille mahdollisuuden tavata tutkijoita ja keskustella avoimesti tiedekysymyksistä.