Kilpailut ja teemapäivät

Tästä osiosta löydät tietoa erilaisista koululaisille ja opiskelijoille suunnatuista kilpailuista sekä teemapäivistä, jotka sopivat opetuksen monipuolistamiseen ja mm. aihekokonaisuuksien käsittelemiseen .

Sivun ylälaidassa on linkkejä teemapäivien ja -vuosien sivustoihin, joihin Opetushallitus on tuottanut kouluille soveltuvaa aineistoa teemapäivän - ja vuoden järjestämistä helpottamaan.

Ajankohtaisia kilpailuja ja teemapäiviä

Nollapäästöpäivä

Nollapäästöpäivän kilpailu kouluille – Me tehdään siistimmin!

Kuinka sinä ja kaverisi voisitte päihittää omat vanhempanne positiivisissa ilmastoteoissa ja pienentää omaa hiilijalanjälkeään nyt ja lähitulevaisuudessa? Pohtikaa asiaa yhdessä ja osallistukaa koulujen Nollapäästöpäivän kilpailuun. Parhaat kilpailutyöt palkitaan.

Vasuista vauhtia

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -tapahtumapäivä 5.9.

Tämän vuoden varhaiskasvatuksen vastuista vauhtia tapahtumapäivän teemana on Vuoden vanha vauhdissa – oikeus leikkiä, oivaltaa ja olla osallinen. Merkitse päivämäärä jo kalenteriin!

Tilastokilpailu

Osallistu tilastojulistekilpailuun!

Opi tilastollista ajattelua ja menetelmiä hauskan tilastojulistekilpailun avulla. Kilpailussa on kolme sarjaa: yläkoulu ja lukio/ammatilliset oppilaitokset sekä uutena sarjana yliopistot ja ammattikorkeakoulut ilman ikärajaa.

Palometri-logo

Tutustu paloturvallisuusviikon teema-aineistoihin

Paloturvallisuusviikko 25.11.–1.12. on hyvä hetki katsastaa, millä tolalla paloturvallisuusosaaminen on koulussanne. Tutustu kouluille ja päiväkodeille suunniteltuihin materiaaleihin paloturvallisuudesta.

StarT

StarT tukee ilmiöpohjaista projektioppimista – Lähde mukaan oppimaan!

LUMA-keskus Suomi yhteistyötahoineen käynnisti Suomen juhlavuoden 2017 kunniaksi uuden StarT-toimintamallin, joka tukee ilmiöpohjaista projektioppimista uusien opetussuunnitelmien perusteiden suuntaisesti.

Unesco

Unescon kulttuuriperintökasvatusaineisto kouluille

Opetusmateriaaleja vedenalaisen kulttuuriperinnön suojelun näkökulmasta.

Näytä kaikki