Suomi 100 -juhlavuosi

Opetushallitus innostaa ja kannustaa kaikkia Suomen päiväkoteja, kouluja ja oppilaitoksia huomioimaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden monipuolisesti opetuksessa ja kaikissa muissa toiminnoissaan lukuvuosina 2016–2017 ja 2017–2018.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Vuoden aikana päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa on mahdollista ymmärtää mennyttä syvällisemmin, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta. Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan vuonna 2017 sekä osin jo loppusyksystä 2016 laajallaja monipuolisella ohjelmalla sekä erilaisilla hankkeilla. Juhlavuoden teema ”Yhdessä” antaa monipuolisia mahdollisuuksia yhteisöllisyyttä edistävän toimintakulttuurin kehittämiseen.

Juhlavuoden ohjelmaopas kouluille

Opetushallitus informoi juhlavuodesta päiväkoteja, kouluja ja oppilaitoksia tiedottein sekä näillä sivuilla, esitellen juhlavuoden toteuttamista edistäviä hankkeita, pedagogisia aineistoja, ideoita ja hyviä käytänteitä yhteistyössä Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hankkeen ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Tällä sivulla on linkki ohjelmaoppaaseen, joka on tarkoitettu päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten käyttöön.

Kilpailuja, tapahtumia, oppimateriaaleja, kiertueita...

Suomi 100 -opas esittelee ohjelmahankkeita, joiden kautta eri ikäisten oppijoiden kanssa voi osallistua juhlavuoden viettoon. Tässä joitakin esimerkkejä:

Nuori yrittäjyys
Nuori Yrittäjyys -finaali: Suomi, Uskalla Yrittää 2017 (sivu 151)
Säveliä Suomesta
Säveliä Suomesta - konsertteja ja työpajoja (sivu 121)
Bioaika
Bioaika-tulevaisuusnäyttelyrekka (sivu 165)
Fira Tillsammans
Fira tillsammans! (sivu 213)