#Tapakasvatus -videokilpailun säännöt

Tapakasvatuksen kilpailukuva 2014#Tapakasvatus-kilpailun 2015 järjestää Opetushallitus yhdessä Koulukinon Kelaamon kanssa.

Yleistä tietoa kilpailusta

Kilpailun tavoitteena on kannustaa esi- ja perusopetuksen oppilaita sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoita, koulun henkilökuntaa, opettajia, huoltajia ja muita hyvistä tavoista ja tapakasvatuksesta kiinnostuneita kuvaaman arjen pieniä tapoja ja käytänteitä lyhyinä videoina.

Videoiden sisältöä ei ole rajattu, vaan osallistujien toivotaan hyödyntävän Tapakasvatusviikon teemaa ”Tilannetajua ja tapataituruutta” mahdollisimman omaperäisesti. Videon sisällön suunnittelussa voi hyödyntää Opetushallituksen tapakasvatus -sivustoa. Kaikki kilpailuun lähetetyt, sääntöjen mukaiset videot julkaistaan Kelaamon sivuilla. Videon voi toteuttaa suomen- tai ruotsinkielisenä. Videon maksimipituus kaikissa pääsarjoissa on viisi minuuttia alku- ja lopputeksteineen.

Kilpailun voittaja

Vuoden 2015 videokilpailun voittajaksi valittiin Lohjalaisen Tytyrin koulun 5AB-luokkien oppilaat. Video on katsottavissa Kelaamon sivuilta täällä.

Kilpailun säännöt

Videon lähettäjällä on vastuu siitä, että hänellä on oikeudet materiaalin käyttämiseen sääntöjen mukaisesti ja hän vastaa siitä, että elokuva noudattaa tekijänoikeuksia.

Jos videosta voidaan tunnistaa yksittäisiä henkilöitä, tarvitaan videolla esiintyviltä henkilöiltä suostumus.

Hyväksymällä kilpailun säännöt videon lähettäjä sitoutuu siihen, että hänellä on suostumus kaikilta videossa esiintyviltä henkilöiltä materiaalin julkaisuun videokilpailun yhteydessä.

Opetushallituksella ja Kelaamolla on oikeus hyödyntää kilpailuun lähetettyjä videoita omassa toiminnassaan ja viestinnässään. Materiaalia voidaan julkaista Opetushallituksen verkkopalveluissa ja viraston hallinnoimissa sosiaalisen median profiileissa. Kelaamo ja Opetushallitus pidättävät oikeuden olla julkaisematta sille toimitettuja videoita. Kilpailuun lähetetyt videot julkaistaan kilpailuaikana Kelaamon verkkosivuilla.

Tekijänoikeudet

Levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö kilpailuvideoissa on tekijänoikeussyistä kielletty. Et voi myöskään esittää itse elokuvassa tällaista kappaletta, sillä myös kyseinen sävellys on tekijänoikeuden alainen. Sama koskee internetin rojaltivapaita sivustoja. Musiikkia voi myös säveltää itse tai käyttää tutun tekemää musiikkia.

Videon lopputeksteissä on ilmoitettava tarkasti jokaisen videossa käytetyn musiikkikappaleen tiedot: säveltäjä, esiintyjä, sovittaja, sanoittaja, kappaleen nimi. Huomaa, että myös esim. kännykän soittoääni luetaan musiikiksi.

Videot hyvien tapojen mukaisesti

#Tapakasvatus -kilpailuun lähetettävien elokuvien tulee olla sallittu yli 7-vuotiaille. Ollakseen siis mukana kilpailussa, videosi sisällön tulee olla K7-luokituksen mukaista.

Yhteystiedot

Kilpailua koskevat tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen

Jaa hyvä käytäntö!

Hyvät käytännöt -verkkopalvelu
Tutustu palvelussa muiden käyttäjien kehittämiin hyviin käytäntöihin tai ehdota itse uutta.

Tapakasvatus mediassa

Tapakasvatus (Scoop.it)
Tapakasvatuksen Scoop.it-sivulle on kerätty mediassa julkaistuja uutisia ja artikkeleita tapakasvatuksesta.