Käytöstavat kunniaan

Kirje koululaisille (edu.fi)
Tapaseuran ja tohtori Pentti Arajärven kirje koululaisille ja opiskelijoille muistuttaa hyvistä tavoista, jotka ovat tarpeen jokapäiväisessä elämässämme. On monta syytä elää ihmisiksi ja käyttäytyä hyvin. Elämä on yhteistoimintaa. Kirjettä voi hyödyntää teemaviikolla esimerkiksi aamunavauksessa.

Hyvä tavaton -oppimateriaali (Ruokatieto Yhdistys ry)
Oppimateriaali sisältää materiaalia tapakasvatuksesta. Sivusto tarjoaa tietoa suomalaisesta sekä naapurimaidemme ruokakulttuurista ja perinteistä. Mitä on arki- ja juhlaruoka? Löydät ohjeita oikeanlaiseen kattaukseen sekä hyviin pöytätapoihin.

Tapakasvatus eri oppiaineissa (Anja-Kristina Wind)
Sivustolla esimerkkejä kuinka tapakasvatusta voidaan toteuttaa eri oppiaineissa yli oppiainerajojen.

Hyvien tapojen asialla (Tapaseura ry)
Linkkipankkiin on kerätty hyviä ja hyödyllisiä tapatietouteen liittyviä linkkejä joista löydät ohjeita oikeanlaiseen pukeutumiseen, kodin erilaisiin juhliin, erilaisiin kulttuureihin sekä hyviin käytöstapoihin.

Tapasankari (tapasankari.fi)
Sivustolla on tietoa hyvistä tavoista ja niiden opettelusta. Sivustolla voi tehdä testin ”Oletko tapasankari”? Sivusto on esimerkki koulun ja yrityksen välisestä yhteistyöstä.

Vanhukset ja nuoret ulkoilemassa (Suomen Vanhempainliitto ry)
Esimerkki vanhusten ja nuorten välisestä yhteistyöstä. Mitä perinteitä ja tapoja vanhemmat voivat siirtää lapsille? Kuinka opettaa toisista välittämistä? Toisista huolehtiminen ja toisen huomioiminen kuuluu käytöstapojen perusteisiin.

Harjoituksia ja tehtäviä (edu.fi)
Hyvät käytöstavat ovat tärkeä perusedellytys hyville ihmissuhteille niin opiskelussa, työssä kuin vapaa-aikanakin. Käyttäytymissäännöt ja normit on tarkoitettu helpottamaan elämää. Sivustolta löydät keskusteluvinkkejä käyttäytymisestä ja voit tehdä käyttäytymisen testin.