Lukiokoulutus

Lukiokoulutuksen sivuilta löytyy aineistoja oppiaineittain. Lisäksi kannattaa tutustua Materiaaleja ja työtapoja -osioon, josta löytyy myös materiaalia eri oppiaineiden opetuksen monipuolistamiseen.

Kilpailuja ja teemapäiviä löytyy kootusti ko. otsikon alta.

Triplet tuo uutiset luokkahuoneeseen

Yle Uutisluokka TripletPeruskoulun ja toisen asteen oppilaitokset voivat hyödyntää maksutonta Yle Uutisluokka Triplet -palvelua, joka tekee uutisista valmista opetusmateriaalia ja näin auttaa yhdistämään ajankohtaiset asiat osaksi opetusta. Joka arkipäivä käsitellään kolmea uutista, joista on tarjolla uutisvideoihin tehtyä taustamateriaalia ja tehtäviä opettajien käytettäväksi luokkahuoneessa.

Tripletin taustalla on Helsingin yliopiston tutkimus, jonka mukaan oppilaiden on joskus vaikea yhdistää opetettavia ainesisältöjä todellisiin tapahtumiin. Palvelun tehtävät pohjautuvat yhteiskunnallisesti latautuneeseen mediakasvatukseen ja auttavat myös käsittelemään uutisten sisältöä useasta eri näkökulmasta. Niiden avulla pyritään tukemaan lasten ja nuorten media-analyyttista osaamista ja mediatuottamisen taitoja. Kaikki tehtävät ovat pedagogisen tiimin valmistamia. Opettaja voi aina valita, miten ja mitä tehtäviä hän käyttää omassa opetuksessaan.

Scool Oy:n kehittämä palvelu on osa Yleisradion Uutisluokan toimintaa. Se on maksuton ja käytettävissä sekä verkkopalveluna että mobiilisovelluksena. Kiinnostuneet opettajat voivat käydä tutustumassa Tripletiin sen sivuilla. Sieltä pääsee myös lataamaan sovelluksen älypuhelimeen.

Lisätietoja:
Mediakasvatuksellisia näkökulmia Triplet-palveluun ja YLE:n mediakasvatukseen (pdf)
Lehdistötiedote 31.8.2015

Triplet-logoPeruskoulun ja toisen asteen oppilaitokset voivat hyödyntää maksutonta Yle Uutisluokka Triplet -palvelua, joka tekee uutisista valmista opetusmateriaalia ja näin auttaa yhdistämään ajankohtaiset asiat osaksi opetusta. Joka arkipäivä käsitellään kolmea uutista, joista on tarjolla uutisvideoihin tehtyä taustamateriaalia ja tehtäviä opettajien käytettäväksi luokkahuoneessa.