Kansallinen kilpailu

Kansalliseen fysiikkakilpailuun kuuluu kaksi osaa; perussarja, johon voivat osallistua kaikki lukiolaiset, ja avoin sarja, joka on tarkoitettu lukion fysiikan kurssit pääosin opiskelleille. Perussarjan kysymyksissä ei näin ollen esiinny aivan viimeisten kurssien asioita.

Kummankin sarjan alkukilpailukysymykset postitetaan lukioihin, ja koulut päättävät itse osallistumisistaan. Kilpailut ovat lukiolaisille vapaaehtoisia. Alkukilpailupäivä on syystalvella.

Avoimen sarjan alkukilpailussa menestyneet kutsutaan kilpailemaan avoimen sarjan loppukilpailussa, joka järjestetään vuoden alussa. Loppukilpailutehtävät ovat haastavampia ja kilpailuun tullaan osallistumaan paikan päälle.

Kilpailutehtävät kumpaankin sarjaan laatii fysiikkakilpailutyöryhmä. Kilpailutehtävien laatijat ovat opettajia, tutkijoita sekä opetuksen tutkijoita. Ryhmä kokoontuu valitsemaan kilpailutehtäviä alku- ja loppukilpailujen alla sekä tarkastaa ja pisteyttää kilpailusuoritukset.

Lisätietoja

Fysiikan, Kemian, matematiikan ja tietotekniikan kansallisia kisoja järjestää Matemaattisten aineiden opettajaliitto MAOL ry, katso lisätietoa kisoista MAOLin kotisivuilta.
MAOL

Fysiikan yhteyshenkilönä toimii lukuvuonna 2013-2014 Heikki Mäntysaari