Kansallinen kilpailu

Eri maissa on paikallisten ja historiallisten tekijöiden vuoksi erilaisia kilpailujärjestelmiä ja erilaisia kilpailuorganisaatiota ja taustaryhmiä. Suomessa Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto järjestää valtakunnallisen Lukion matematiikkakilpailun, joka on kaksivaiheinen.

Ensimmäinen, kouluissa järjestettävä kierros on jaettu kolmeen sarjaan, joissa osallistumiskelpoisuuden määrittää oppilaan ikä. Kaikista sarjoista on mahdollisuus jatkaa loppukilpailuun, johon kutsutaan 20 oppilasta.

Loppukilpailu järjestetään yhdessä paikassa, viime vuosina poikkeuksetta Helsingissä.

Kilpailutehtävät valitsee ja suoritukset arvostelee Matemaattisten Aineiden Opettajien Liiton lukion matematiikkakilpailutoimikunta. Kilpailutehtävien on oltava niin helppoja, että niiden perusteella ei ole mahdollista tehdä varsinaisia olympiajoukkuevalintoja. Kilpailulla on kuitenkin merkittävä rooli oppilaita kilpailumatematiikan pariin houkuttelevana tekijänä.

Lisätietoja

Fysiikan, Kemian, matematiikan ja tietotekniikan kansallisia kisoja järjestää Matemaattisten aineiden opettajaliitto MAOL ry, katso lisätietoa kisoista MAOLin kotisivuilta.
MAOL

Matematiikan yhteyshenkilönä lukuvuonna 2013-2014 toimii Anne-Maria Ernvall-Hytönen,