Oppilaiden ajatuksia venäjän opiskelusta

Tohmajärveläisten 5-luokkalaisten mielipiteitä venäjän opiskelusta:

Tähän asti on ollut ihan kivaa. Venäjää osaa jos sitä haluaa osata. Venäjän opiskelussa täytyy olla kärsivällinen niitä pitää opiskella pitkään ennen kuin ne jää päähän. Olen opiskellut venäjää vasta yhden vuoden ja toinen on vielä edessäpäin. Kun sitä vaan jaksaa oppia niin ei se vaikeata ole. Meille on jankutettu että pitää jatkaa ja niin edelleen. Jotkut ajattelevat että ei voi ottaa venäjää koska kaikki sanovat että se on vaikeaa. Eihän sitä tiedä ennekuin sen on kokenut. Minun mielestä se pitää itse päättää eikä kenenkään muun. (Laura Haajanen, Peijonniemen koulu)

Minä olen Asta ja olen 12 v. Olen opiskellut venäjää vuoden. Olen viidennellä luokalla Tohmajärvellä Kemien koulussa. Minulla on kiva venäjän ope ja meiän luokalla on kaks venäläistä. Venäjä on siinä mielessä kivaa, kun se on siis ihan erillaista kuin joku Englanti. Minä aion jatkaa sitä vielä monta vuotta. Meiän luokalta kymmenen kolmestakymmenestäseittemästä opiskelee venäjää. Ne jotka eivät sanovat, että kun tulee kaks tuntii viikossa enemmän koulua, mutta ei se mua haittaa. Täällä käy aika paljon venäläisiä kaupoissa ja ois hyvä osata Venäjää jos joskus vaikka joutuu puhumaan jotain. Kannatan venäjän opiskelua jokaiselle. Kyllä sitä oppii jos vaan haluaa. Eikä silti tarvii vetää itteesä ihan loppuun läksyjen takia. (Asta Väkeväinen, Kemien koulu)

Minä olen Miro Martikainen ja tässä on kaverini Ossi Ikonen. Olemme viidennellä luokalla. Olemme opiskelleet Venäjää nyt vuoden ja se on ollut hauskaa mutta välillä vaikeaa. Kannatamme Venäjän opiskelua koska siitä on hyötyä aikuisena. Ota Venäjä jos sinulla on siihen mahdollisuus! (Ossi Ikonen ja Miro Martikainen, Kemien koulu)

Venäjän opiskelu on ollut ihan kivaa ja siitä on ollut hyötyäkin ja tulee varmaan olemaankin. Olen opiskellut venäjää kaksi vuotta. Ammatinvalinta voi olla isona helpompaa ja ammatin saaminen, kun voi kertoa, että on opiskellut venäjää muutaman vuoden. Valitsin viidennellä venäjän kokeiluhalun ja mielenkiinnon vuoksi. Nyt olen jatkamassa venäjää yläasteellekin. Täällä rajan lähellä saattaa tarvita venäjää hyvinkin usein. Alku aina hankalaa, kuten sanotaan, mutta kyllä se siitä sitten helpottaa! (Alina Hiltunen, Kemien koulu)

Olen Kalle Laukkonen Tohmajärveltä. Olen opiskellut venäjää 2 vuotta. Valitsin venäjän, koska sen osaaminen helpottaa työpaikkojen saantia ja muutenkin se auttaa elämässä. Vaikka venäjä on joskus tylsää jatkan sitä siksi vielä ainakin yläasteen. (Kalle Laukkonen, Kemien koulu)