Kristillinen käsitys Jumalasta

- ihmisestä, luonnosta ja pelastumisesta

Jeesus-kuvat

Sivulta löytyvät hyvät muistiinpanot luterilaisesta uskosta
- Jyrki Rossin viralliset kotisivut

Where do we look for God?
Englanninkielisellä sivustolla aktivoivia menetelmiä sisältäviä tuntisuunnitelmia Jumalan olemassaolosta.
- The Standards Site

Where did the universe come from?
Englanninkielisellä sivustolla aktivoivia menetelmiä sisältäviä tuntisuunnitelmia kristillisestä luomiskertomuksesta ja maailmansynnyn tieteellisistä teorioista.
- The Standards Site

Why do we suffer?
Englanninkielisellä sivustolla hyviä aktivoivia menetelmiä sisältäviä tuntisuunnitelmia kärsimyksestä.
- The Standards Site

What does the Resurrection of Jesus mean for Christians today?
Englanninkielisellä sivustolla aktivoivia menetelmiä sisältäviä tuntisuunnitelmia Jeesuksen ylösnousemuksen merkityksestä.
- The Standards Site

Elämän synnyn ongelma
Professori Matti Leisolan evoluutiokriittinen luento Evoluutio ja maailmankatsomus -seminaarissa, Helsingissä 29.5.1999.
- Concordia ry

Enkeliasema
Askel-lehden sivuilla tietoa enkeleistä.

Jeesus-kuvat

Kymmenen erilaista kuvaa Jeesuksen kasvoista
Mukana selitykset, milloin ja missä kulttuurissa kuva on tehty. Sivusto on englanninkielinen. Opiskelijoille voi antaa tehtäväksi arvata kuvan alkuperän.
- Rejesus

VirtualDali Gallery
Salvador Dalin lukuisia maalauksia eri aikakausilta, mm.

Salvador Dalin maalaus Christ of Saint John of the Cross, 1951
- VirtualDali

Salvador Dalin maalaus Crucifixion, 1954
- VirtualDali

Salvador Dalin maalaus The Last Supper, 1955
- VirtualDali

Salvador Dalin maalaus The Infant Jesus, 1956
- VirtualDali

Salvador Dalin maalaus The Sacred Heart of Jesus, 1962
- VirtualDali

Salvador Dalin maalaus The Second Coming of Christ, 1971
- VirtualDali

Arto Kuorikosken luentosarja Kristus aikamme taiteessa. Sivustolla 26 modernia kristuskuvaa. Kuvat jaettu seuraaviin teemoihin: taiteilijan Kristus-identifikaatio, yhteiskuntakritiikki, kärsimys, absurditeetin kokemus, mystiikka ja meditaatio, abstrakti Kristus-kuva ja Postmoderni Kristus-kuva. Sivustolla mm. seuraavia kuvia:

Paul Klee: Ecce, 1940 esimerkkinä kristus-identifikaatiosta. Klee koki olevansa syrjitty ja hahmot Kristus-hahmon ympärillä kuvaavat ymmärtämättömyyttä. (Sivuston 8. kuva)

Joseph Beuvs: Jalkojen pesu, Aktion "Celtic", 1971 esimerkkinä siitä, että taiteen ei tarvitse aina olla ylevää, vaan se voi olla myös elämänläheistä. Kristusimpulssi on siirtynyt kirkosta kadulle. (Kristus-identifikaatio) (Sivuston 9. kuva)

Georg Grosz: Suu kiinni ja tottele käskyjä 1935-36 esimerkkinä yhteiskuntakritiikistä. Saksalainen teos symbolisoi ristiinnaulittua ihmiskuntaa totalitaarisessa yhteiskunnassa. Teoksesta käytiin oikeudenkäynti ja se hävitettiin, koska sen koettiin loukkaavan Kristusta, koska Hänellä ei ole mitään sanottavaa. (Sivuston 11. kuva)

Otto Dix: Ruoskinta, 1951 kuuluu teemaan yhteiskuntakritiikki ja kuvaa yhteiskunnan vihaamaa tyyppiä. Kuvassa Hitler, Kristus ja portto. (Sivuston 12. kuva)

Oskas Kokoschka: Kristus auttaa nälkäisi lapsia, 1946. Teos ottaa kantaa nälkään kuolleiden lasten kohtaloon sotien jälkeen. (Yhteiskuntakritiikki) (Sivuston 13. kuva)

Werner Knaupp: Kristus, pää poltettu, 24.11.1977 esimerkkinä kärsimys -teemasta. Teos on syntynyt taiteilijan Intiassa näkemänsä kärsimyksen johdosta. (Sivuston 19. kuva)

Ernst Barlach: Anno Domini MCMXVI post Christum natum, 1916 esimerkkinä absurditeetin kokemuksesta. Pietari näyttää teoksessa ihmisjoukkoon päin, mikä kuvaa kyvyttömyyttä toimia kärsimyksen keskellä. (Sivuston 23. kuva)

Max Ernst: Neitsyt kurittaa Jeesus-lasta kolmen todistajan nähden, 1926 esimerkkinä absurditeetin kokemuksesta. (Sivuston 24. kuva)

Laura Paljakka