Kaikkiin kursseihin liittyvää aineistoa

Teknologia ja yhteiskunta
Verkkomateriaali tutustuttaa lukiolaiset aihekokonaisuuden aihepiiriin. Teemoina ovat teknologia, sen eri osa-alueet, tekijät, historia ja nykypäivä. Materiaali sisältää asiantuntijoiden artikkeleita, tehtäviä eri oppiaineisiin ja linkkejä mielenkiintoisiin aineistoihin.
- Opetushallitus

Uskonnot Suomessa -hanke
Uskonnot Suomessa on Kirkon tutkimuskeskuksen yhdessä Uusien uskonnollisten liikkeiden tutkijaverkosto USVA ry:n kanssa toteuttama hanke, jonka tarkoituksena on kerätä ja ylläpitää tietokantaa Suomessa toimivista ja toimineista uskonnollisista yhteisöistä.

Uskonnot Suomessa -sivusto on hyvä väylä löytää Suomessa toimivia uskonnollisia ja maailmankatsomuksellisia yhteisöjä. Oheen on liitetty myös valikoima aiheeseen liittyviä tutkimuslinkkejä.
- Tuomas Martikainen, FM, tutkija, Religionsvetenskap, Åbo Akademi

Religion & Ethics. BBC:n sivuilla esiteltävät uskonnot ovat baha'i, buddhalaisuus, kristinusko, hindulaisuus, islam, juutalaisuus, mormonismi, pakanuus, sikhismi ja ateismi. Kustakin uskonnosta käydään läpi mm. niiden historia ja rituaalit. Sivuilla käsitellään myös eettisiä kysymyksiä kuten sotaa, eutanasiaa, kloonausta, geenimanipulaatiota sekä uskontojen suhdetta niihin.

Erittäin laaja sivusto taidehistoriasta. Sivustolla tuhansia kuvia kuvataiteesta ja arkkitehtuurista ympäri maailmaa. Kuvia mm. eri uskontojen jumalista, temppeleistä ja esineistöstä. Sivulta löytyvät myös taidemaalarien tunnetuimmat teokset. Kuvat voi suurentaa sivun kokoisiksi.
- Dr. Christopher L.C.E. Witcombe Professor of Art History

Web Gallery of Art. Sivusto sisältää yli 11,600 digitaalisessa muodossa olevaa kuvaa Euroopan maalauksista ja veistoksista vuosilta 1150-1800. Esim. Quick Index -linkin alta voit taiteilijan sukunimen mukaan löytää hänen uskonnolliset maalauksensa. Kuvat voi suurentaa sivun kokoisiksi.

Leonardo da Vincin Pyhä ehtoollinen (kuva).
- Web Gallery of Art, created by Emil Kren and Daniel Marx.

Suomen uskonnonopettajain liiton kotisivut

SUOL ry:n pisteytysohjeita reaalikokeen uskonnon vastauksia varten vuodesta 1999 lähtien.
- Suomen uskonnonopettajain liiton kotisivut

Laura Paljakka