Creative commons

Entä jos... – Creative Commons ja avoimet oppimateriaalit

”Entä jos minusta olisi vain mukavaa, että koulut eri puolilla maailmaa voisivat vapaasti – ilman huolta tekijänoikeuksista – käyttää Suomen luonnosta ottamiani valokuvia omassa toiminnassaan? Opettajat voisivat hakea Internetissä olevasta valokuva-albumistani kuvia ja käyttää niitä oppimateriaaleissa, ja oppilaat voisivat käyttää kuvia omissa projektitöissään.”

”Entä jos haluaisin, että myös muut kuin omat oppilaani voisivat hyödyntää työllä ja tuskalla tekemääni verkko-oppimateriaalia? Ehkä joku oppimateriaalia käyttävä opettaja innostuisi kommentoimaan oppimateriaaliani tai vaikka parantelemaan sitä. Miksei vaikka kääntämään sen toiselle kielelle? Näinhän me molemmat hyötyisimme.”

Creative Commons -liike on luonut työkaluja, joiden avulla voimme helposti antaa toisille ihmisille oikeuden käyttää itse tekemiämme digitaalisia tuotoksia.


(CC) 2005 Teemu Leinonen ja Opetushallitus

Tämä artikkeli on vapaasti kopioitavissa Creative Commons Nimi mainittava - Sama lisenssi -lisenssissä mainituin ehdoin. Artikkelia voi vapaasti kopioida, julkaista ja muokata, kokonaan tai osittain, edellyttäen että alkuperäinen tekijä mainitaan ja näitä samoja ehtoja sovelletaan myös edelleen julkaistuihin ja muokattuihin teoksiin.