Suosituksessa käytettävien termien selityksiä

Avoin rajapinta: Tekninen kuvaus siitä, miten sovelluksen kanssa vaihdetaan tietoa. Mahdollistaa tiedon vaihdon ja toisen sovelluksen ohjelmoimisen toimimaan yhteen sovelluksen kanssa. Avoimuuden käsitteeseen kuuluu tässä myös se, että rajapinta on vastikkeetta ja rajoituksetta kaikkien käytettävissä.

Kosketustaulu: Näytön ja kosketusohjaimen yhdistävä laite, joka mahdollistaa tietokoneen käytön sormin tai osoitinlaittella käyttäen siten, että kuva on heijastettuna samaan näyttöön.

Miniläppäri: Matka- ja liikkuvaan käyttöön suunniteltu pienikokoinen kannettava tietokone, jossa tyypillisesti tavallista kannettavaa heikko tehoisempi ja siinä on pienempi näyttö ja näppäimistö.

Ohutpääte: Tietokone, jossa ei itsessään ole kiintolevylle asennettua käyttöjärjestelmää. Pääte lataa käyttöjärjestelmän käynnistyessään tietoverkon kautta palvelimelta. Englanninkielinen ilmaisu on Thin Client. Suomeksi ohutpäätteestä käytetään myös ilmaisua ”tyhmä pääte”.

PC-kone: Tietokone, jossa on koneen omalle kiintolevylle asennettu käyttöjärjestelmä, esim. Linux-, MacOSX-, tai Windows-käyttöjärjestelmä. Engl. Desktop PC.

Sylimikro: myös ”kannettava tietokone” tai “läppäri”, engl. laptop PC. Liikkuvaan käyttöön suunniteltu PC-kone.

Sormitietokone: Sormin tai osoitinkynällä käytettävä laite, jossa ei ole qwerty-näppäimistöä. Esimerkkejä: iPad, Android-tabletti tai vastaava.

Vuorovaikutteinen (interaktiivinen) esitystekniikka: yleiskäsite kuvan ja äänen esittämiseen tai ohjelmistojen käyttöön tarkoitetuista, esittämisen hallitsemisen mahdollistavista laitteista. Käsittää muun muassa kosketustaulut ja -paneelit, kosketusohjaustoiminnon sisältävät videoprojektorit, seinäpintaan asennettavat, heijastetun kuvan kosketusnäytöksi muuttavat laitteet.