Esi- ja perusopetus

Perusopetuksen sivuilta löytyy aineistoja oppiaineittain. Lisäksi kannatta tutustua Materiaaleja ja työtapoja -osioon, josta löytyy myös materiaalia eri oppiaineiden opetuksen monipuolistamiseen.

Kilpailuja ja teemapäiviä löytyy kootusti ko. otsikon alta.

Opetusmateriaalia nuorten SKAM-sarjasta

SKAMNorjalainen nuortensarja SKAM on ollut valtava hitti pohjoismaisten nuorten keskuudessa – tämän vuoksi oppimisportaali nordeniskolen.org tarjoaa 7.-9. luokkalaisille jännittävän opetusmateriaalin valikoitujen SKAM-sarjan klippien avulla.
Materiaalia voi käyttää naapurikielten opetuksessa tai äidinkielessä. Sitä voidaan käyttää myös poikkitieteellisillä kursseilla, joissa käsitellään pohjoismaista nuorisokulttuuria.

Materiaali käsittää seitsemän opetuksellista ohjelmaa, joissa on pätkiä SKAM-sarjasta, jotka keskittyvät rohkeuteen esittää omia mielipiteitään, itsemääräämiseen, feminismiin, kostopornoon, homoseksuaalisuuteen, rasismiin ja nuorten vapauteen ja vastuuseen.

Jokaisessa jaksossa on tehtäviä, jotka kehittävät oppilaan norjan ymmärtämistä ja kulttuuria samalla, kun he käsittelevät nuorten sarjan aiheita ja peilaavat niitä omiin kokemuksiin. Samalla oppilaat saavat hauskoja luovuutta vaativia tehtäviä matkan varrella.

Lehdistötiedote (pdf)

SKAMOppimisportaali nordeniskolen.org tarjoaa 7.-9. luokkalaisille jännittävän opetusmateriaalin valikoitujen SKAM-sarjan klippien avulla. Materiaalia voi käyttää naapurikielten opetuksessa tai äidinkielessä.