Verkon kuva-arkistoja

The Internet Archive
The Internet Archive on englanninkielinen verkkokirjasto jonka arkistoista löytyy materiaalia elokuvista äänikirjoihin. Selkeästi jäsennelty verkkokirjasto sisältää runsaasti Creative Commons lisensoitua aineistoa mikä helpottaa käyttöoikeuksien tunnistusta esim. koulukäytössä. Suurin osa aineistosta sallii kopioinnin, esittämisen ja uusien jälkiperäisten teosten luomisen. Arkistosta löytyy mm. vanhoja ja uusia animaatioita, elokuvia, videoita, mainoksia, dokumentteja ja valokuvia. Todellinen opettajan aarreaitta.

Kameraseura Ry
Suomen ja Pohjoismaiden suurin harrastajavalokuvaajien yhdistys Kameraseura ry:n verkkosivut esittelevät joukon valokuvaajia töineen sekä suuren määrän harrastajien ottamia valokuvia. Mukana mm. 2006 AITA-näyttelyn teokset.

Flickr
Flickr on kuvien esittelyyn ja varastointiin tarkoitettu Yahoon verkkopalvelu. Tämä perustoiminnoiltaan maksuton palvelu mahdollistaa omien kuvien latauksen julkiselle tai salasanasuojatulle verkkosivustolle. Opetuskäyttöön sivusto soveltuu siksi että se mahdollistaa ryhmätunnuksilla suojatun sivuston jonka sisältämiä kuvia voidaan myös kirjallisesti kommentoida. Käyttämällä Flickriä Creative Commons (CC) sivuston kautta ja varustamalla aineiston CC:n lisensseillä on Flickr oiva tapa julkaista, lajitella, esittää tai varastoida kuvamateriaalia.

Open Clip Art Library
Open Clip Art Library on avoin leikekirjasto verkossa. Sen paketoidut leikekokoelmat (packages) ovat täysin vapaasti kätettävissä (ns. public domain); tekijät ovat luopuneet tekijänoikeuksistaan siinä määrin kuin se lain mukaan on mahdollista. Kokoelman versiossa 0.18 on 6900 leikettä, ja sen voi ladata omalle koneelle kokonaisuudessaan, se tosin vie yli sata megatavua levytilaa. Useimmat leikkeet ovat vapaasti skaalattavassa SVG-muodossa.

FreeFoto.com
Ian Brittonin FreeFoto.com tarjoaa yli 100 000 kuvaa ei-kaupalliseen käyttöön. Kuvat on ryhmitelty teemoittain joka nopeuttaa kuvien hakemista. Kuvat ovat laadukkaita ja isokokoisia.

NASA Image eXchange (NIX)
Suurin osa NASAn arkistoista on tekijänoikeusvapaata public domain -julkaistua materiaalia ellei aineiston yhteydessä toisin mainita. Todellinen audiovisuaalisen materiaalin aarreaitta kaikille kouluille. NASA Image eXchange (NIX) on verkkopohjainen työkalu jolla voi etsiä aineistoa useammastakin NASAn verkkotietokannasta. Nykyisellään tietokannat sisältävät yli 300 000 kuvaa.

NASA Multimedia Gallery
Sivulta löytyy linkkejä NASAn video-, audio- ja kuvatietokantoihin.

NASA Kids' Club
NASAn lapsille suunnatuilta sivuilta öytyy joukko avaruuteen ja avaruustutkimukseen liittyviä pelejä.