Luokat 4–6

Kun aletaan pelata tai harjoitella pelaamista, oletetaan, että oppilaat osaavat luistella kohtalaisesti. Jos liikkuminen jäällä on vielä hankalaa, pelaaminen voi olla huono kokemus. Nyrkkisääntönä pidettäköön siis, että ensin saatetaan luistelutaidot (ks. 1-3 luokkien opetusmateriaali) kuntoon, vasta sen jälkeen ruvetaan pelaamaan.

Tässä osiossa

Leikit ja kisat 
Pelit

Harjoitusten on tarkoitus antaa eväitä jääpeleihin. Harjoituksissa painottuu pelivälineen hallinta, toisin sanoen kuljettaminen, syöttäminen, harhauttaminen tai laukominen. Pelin sujuva kulku edellyttää lajissa kuin lajissa tyydyttävää syöttötaitoa ja syötön vastaanottamisen taitoa. Syöttö- ja laukaisuharjoituksissa on syytä opettaa oikea mailaote ja mailan käsittely huolellisesti. Pelivälineenä on pelattavan lajin mukaan joko jääpallo, ringetterengas tai jääkiekko. Tunnit päättyvät aina aiheeseen liittyvään viitepeliin.

Malliharjoitukset on suunniteltu 20–25 hengen ryhmälle. Harjoitukset on kuitenkin laadittu niin, että niitä on helppo soveltaa suuremmille tai pienemmille ryhmille.

Kuvissa esiintyvät kartioita yhdistävät viivat on tehty helpottamaan sisällön hahmottamista. Niitä ei tarvitse piirtää kenttään, mikä olisikin jäällä miltei mahdotonta.