Leikit ja kisat

Syöttely liikkeessä

 

Kierretään ympäri kenttää pareittain syötellen. Syötöt ohjataan reilusti eteenpäin!

Vetosyöttöharjoitus

 

Syötellään pareittain vetosyöttöjä. 15 onnistuneen syötön jälkeen pääsee seuraavalle kartiolinjalle. Onnistuneiksi syötöiksi lasketaan ne, jotka toinen saa kiinni mailalla tai luistimella. Kun syöttö menee ohi tai jää lyhyeksi, aloitetaan laskenta nollasta. Parin syötöt lasketaan yhteen. Syötöt aloitetaan lyhimmällä kartiovälillä. Tuntuman oton jälkeen voidaan myös kisata, mikä pari pääsee pisimmälle sovitussa ajassa tai nopeimmin kauimmaiselle linjalle.

Kuljetusrata

 

Rataa edetään päästä päähän pujottelemalla kartioiden välistä, ja pelivälinettä kuljetetaan koko ajan mukana. Kartiot toimivat vastustajina: jokaisen kartion kohdalla pelivälinettä on suojattava viemällä maila ja peliväline hetkeksi vartalon sivulle kartiosta poispäin. Lopuksi tehdään maalilaukaus. Suorituksen jälkeen asetutaan toiseen suuntaan kulkevan radan jonoon ja peliväline annetaan jonossa ensimmäiselle sitä tarvitsevalle.

Kuljetus- ja harhautusrata

 

Harjoituksessa edetään samoin kuin edellä, mutta nyt kartioiden edessä tehdään harhautus. Harhautuksena voidaan käyttää vartaloharhautusta (selkeä painonsiirto) tai mailaharhautusta (liikutetaan pelivälinettä puolelta toiselle, edestakaisin).

Pommitus

 

Kenttä jaetaan pitkittäin kahtia. Kaksi joukkuetta asettuu riviin kentän pitkille sivuille. Jos pelivälineitä ei riitä kaikille, ”pommittajat” voivat vuorotella. Kentän keskilinjalle asetetaan kevyitä palloja (esimerkiksi lentopalloja). Pyrkimyksenä on tarkoilla laukauksilla osua palloihin ja saada kaikki pallot vastustajan alueelle. Pommittaa saa vain oman pommituslinjan takaa. Omalta puolelta saa hakea vapaita ”ammuksia”.

Tarkkuusammunta

 

Tarkkuusammunnassa harjoitellaan paikaltaan laukaisemista, ja maalitauluna on kartio. Jokainen saa kerrallaan yhden yrityksen. Laukaistuaan pelaaja hakee itse pelivälineen, luovuttaa sen jonossa seuraavalle sitä tarvitsevalle ja palaa jonoonsa. Osumasta saa yhden pisteen. Kartion kärkeen osuneesta laukaisusta saa viisi pistettä. Tuntuman oton jälkeen voidaan kilpailla.