Pelit

Syöttöpeli

 

Pelataan pienaluepeliä 3–5 pelaajan joukkuein. Alueet merkitään ja rajataan kartioilla. Alueen sisällä liikkuminen on vapaata. Pelin tarkoituksena on saada viisi perättäistä, onnistunutta syöttöä ilman, että vastustajat koskevat välillä pelivälineeseen. Pelivälinettä saa kuljettaa syöttöjen välillä. Viiden onnistuneen syötön eli ”maalin” jälkeen aloittaa vastustaja.

Peliosa

 

Pelataan pienaluepeliä 3–5 pelaajan joukkuein. Ennen alkua sovitaan erikseen, ketkä ovat puolustajia ja ketkä hyökkääjiä. Joukkueen on syötettävä vähintään kaksi syöttöä ennen maalin tekoa, muuten maalia ei hyväksytä. Syöttöjen laskenta alkaa alusta, aina kun peliväline saadaan pois vastustajalta.

Salamapallon pelaaminen

 

Pelataan pienaluepeliä salamapallon säännöillä. Eteneminen pallon kanssa tapahtuu kuljettamalla. Pelissä saa syöttää ainoastaan taaksepäin ja sivuille. Maali tehdään kuljettamalla peliväline maalialueelle. Syöttää saa milloin tahansa, mutta pakollista se on, jos vastapuolen pelaaja koskettaa kädellä kuljettajaa selkään. Tällöin kuljettajan on pysähdyttävä ja syötettävä (taaksepäin tai sivulle) kahden sekunnin aikana. Muussa tapauksessa peliväline tuomitaan vastustajalle. Maalin jälkeen aloitetaan omalta maalilinjalta.

Peliosa, sovellettu pienpeli

 

Pelataan pienaluepeliä, mutta yksi pelaaja vuorollaan on maalivahtina. Maalivahdin alueella ei turvallisuussyistä saa pelata kukaan muu kuin maalivahti. Näin ollen myöskään maalia ei saa tehdä maalivahdin alueelta.

Hoppupallo

 

Kenttä jaetaan kahtia. Näin saadaan kaksi hoppupallokenttää, joissa kummassakin on ykkös-, kakkos-, kolmos- ja kotipesä. Ulkopelijoukkueella ei ole lainkaan syöttäjää. Sisäpelijoukkueesta yksi pelaaja vuorollaan laukaisee pelivälineen ykkös- ja kolmospesän välistä kentälle ja lähtee välittömästi kiertämään kenttää myötäpäivään. Joukkue saa pisteen jokaisesta pelaajan ohittamasta kartiosta. Etenijää ei saa estää. Kiertäminen loppuu, kun ulkopelijoukkue saa pelivälineen osumaan kotipesän kartioon (kaukaakin saa yrittää, mutta ”lämärit” ovat kiellettyjä). Useamman kierroksen kiertäminen on siis mahdollista. Kaikkien laukaistua kerran sisäpelaajat siirtyvät pelaamaan ulos. Hoppupallo-ottelussa voidaan pelata esimerkiksi kolme vuoroparia.

Sovellettua pienpeliä

 

Pelataan pienaluepeliä, mutta maalin saa tehdä vain laukaisemalla suoraan syötöstä, palloa kuljettamatta. Palloa saa kuljettaa muutenkin kuin vain maalia tehdessä.