Jalkapallo

Jalkapallon lajisivujen materiaali on tuotettu yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa.

Näiltä sivuilta löydät vinkkejä erilaisiin palloilutaitoja kehittäviin harjoituksiin ja leikkeihin sekä selkeitä ja yksinkertaisia mallitunteja, jotka koostuvat alkuleikistä, taito-osuudesta ja pelihetkestä. Malleissa on mainittu myös tarvittavat välineet sekä vinkkejä opettajalle.

Jalkapallo koululiikuntalajina

  • Jalkapallo sopii jokaiselle luokka-asteelle sen matalan aloituskynnyksen vuoksi.
  • Jaloilla pelattavana palloilulajina jalkapallo on fyysis-motorisia ominaisuuksia monipuolisesti ja leikinomaisesti kehittävä liikuntamuoto.
  • Tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia harjoitella sosiaalisia taitoja – toisten huomioon ottamista, voittamisen ja häviämisen tunteiden käsittelyä ja erilaisien roolien kokeilua.
  • Korostaa Fair Play – ajattelua ja edistää sitä mm. Vihreä kortti – kannusteella ja suosituilla päivänavausteksteillä.
  • Tukee eri kouluaineiden oppimista jalkapallon avulla ja antaa oppilaille mahdollisuuden ottaa itse vastuuta mm. tapahtumien järjestelyistä.

Kaikki Pelaa – ideologiassa jokaisen lapsen ja nuoren aktiivinen mukanaolo turvallisessa ja oppimista tukevassa Kaikki Pelaa -ilmapiirissä tukee parhaiten liikunnallisen elämäntavan syntymisessä. Jalkapallo on hauskaa yhdessä!

Futsal on vauhdikas sisäpeli, joka sopii tytöille, pojille ja sekaryhmille. Löydät näiltä sivuilta myös futsalin koululaissäännöt sekä futsal-mallitunnin.

Tässä osiossa

Ohjeita opettajalle
Jalkapallon perustaidot
Futsal
Luokat 1–2
Luokat 3–4
Luokat 5–6
Luokat 7–9

Muualla verkossa

Materiaalia palloiluaiheisista leikeistä ja peleistä löydät myös Palloliiton Kaikki Pelaa -ohjelman kotisivuilta:

  • Tulostettavissa olevat materiaalit Leikitellen taituriksi, Palloiluaapinen sekä Oikukas Pallo Tutuksi sekä Kaikki Pelissä -tehtäväkorttisarjat sisältävät runsaasti vinkkejä ja malleja eri luokka-asteiden palloilutunneille.
  • Kaikki Pelissä –tapahtumien ajankohdat sekä opettajien koulutustilaisuudet päivitetään nettisivuille. Opettajat voivat myös itse kysyä tapahtumaa tai koulutusta paikkakunnalleen.
  • Kaikki Pelissä -materiaalipaketista löytyy valmiita tuntimalleja eri ikäisten koululaisten palloilutuntien toteutukseen, suosittuja päivänavaustekstejä sekä muita vuosittain vaihtuvia Fair Play -teemaan liittyviä tehtäviä oppitunneille. Maksuttoman materiaalin voi tilata Kaikki pelaa -ohjelman kotisivuilta.