Futsal

Futsal on vauhdikas sisäpeli, jota voi pelata myös ulkona. Futsal sopii erinomaisesti niin pojille, tytöille kuin sekaryhmillekin. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin ja pelaajat oppivat hallitsemaan palloa ahtaassakin tilassa. Futsal onkin hyvä tapa kehittää pallon hallintaa ja tekniikkaa. Pienellä kentällä pelaajat oppivat myös reagoimaan nopeasti vaihtuviin tilanteisiin. Futsalissa pärjää myös fyysisesti pienempi kokoiset, sillä taklaukset ovat kiellettyjä.

Monet kutsuvat futsalia jalkapallon pikkuveljeksi, mutta varsinkin huipputasolla se on hyvin erilainen peli. Futsalin kehityksestä on esitetty monia eri versioita. Yleisimmin uskotaan, että laji on kehitetty jo 1930-luvulla Uruguayn Montevideossa. Nimi futsal tulee portugalin kielen sanoista Futebol de Salao, jotka tarkoittavat salijalkapalloa.

Futsalia pelataan ympäri maailmaa ja pelaajia on useita kymmeniä miljoonia. Monet entiset ja nykyiset jalkapallon maailmantähdet (mm. Zico, Ronaldo, Luis Figo) ovat oppineet hämmästyttävät taitonsa futsalia pelaamalla. Suomessa futsalia on pelattu vuodesta 1996. Nykyisin Suomessa on noin 18 000 harrastajaa.

Lisää tietoa futsalista löydät Palloliiton verkkosivuilta.

Tässä osiossa

Futsalin koululaissäännöt
Futsalin mallitunti