Tuntimalli 4

Kuljettaminen kääntyen

Alkuleikki: MUSTEKALAA (15 min)

Välineet: (Pallot), kartiot

Toteutus: Kuin "Kuka pelkää puolustajaa"-leikki, mutta ainoastaan ensimmäisenä jäänyt/jääneet saavat liikkua koko leikin ajan muita kiinni ottaessaan. Muut leikkijät jäävät aina paikoilleen kiinnijäätyään ja yrittävät siltä paikalta (mustekalan lonkeroina) saada ohitse juoksevia leikkijöitä kiinni. Kartioilla rajatun alueen molemmat päädyt ovat turva-alueita, jonne leikkijät pyrkivät pääsemään jäämättä kiinni.

Aluksi voidaan leikkiä ilman palloja, mutta lopuksi voidaan kokeilla myös palloa kuljettaen. Tällöin sekä leikkijän että pallon on päästävä turva-alueelle. Kiinniottaminen tapahtuu aina koskettamalla.

Maalintekotuokio: SATEENKAARIKULJETUS – KULJETTAMINEN KÄÄNTYEN (10 min)

 

 

Kuva suurempana (pdf)

Välineet: Pallot, maalit, kartiot

Toteutus: Kahteen maaliin samanaikaisesti, riippuen ryhmän koosta. Tee kartioista ryhmälle puolikaari (= sateenkaari) → (    ] ← niin, että kaari on maalin suuntaisesti. Jonon ensimmäinen kuljettaa sateenkaaren ulkoreunaa kääntyen samalla kaiken aikaa maalia kohti. Viimeisen kartion jälkeen oppilas kuljettaa suoraan maalia kohti ja laukaisee pallon yrittäen maalintekoa. Tee sama molempiin suuntiin.

Pelihetki: MINIPELIT 3 vastaan 3, 4v4 (15 min)

Välineet: Pallot, maalit, kartiot, liivit

Toteutus: Jaa ryhmä mahdollisimman moneen 3:n tai 4 hengen pienjoukkueeseen. Tee kartioista pienet maalit ja laita pallo peliin. Pelejä pelataan ilman maalivahteja. Pelialueen ulkorajat voi tehdä kartioista ehtiessään.

Vinkki: Maalit voi tehdä käyttämällä esim. erilaisia palloja, jolloin maali tehdä koskettamalla pelipallolla maalipalloa. Tutustu pienpelien etuihin.