Tuntimalli 3

Harhauttaminen ja maalinteko

Alkuleikki: KUKA PELKÄÄ PUOLUSTAJAA...  pallojen kanssa 10 min

Välineet: Kartiot, pallot

Toteutus: Pelataan rajatulla alueella kuten perinteistä "Kuka pelkää" -leikkiä, kuitenkin palloa kuljettaen Kiinnijääneet pitävät palloa kädessään tavoitteenaan heittää osuma omalla pallollaan alueen läpi pyrkivien oppilaiden palloihin. Osumasta jää kiinni ja joutuu vuorostaan polttajaksi. Palloa saa siis suojata kaikin muin keinoin paitsi käsin. Tarkoituksellisesta käsikosketuksesta jää kiinniottajaksi.

Taito-osio: HARHAUTTAMINEN 10 min

Välineet: Kartiot, pallot

Toteutus: Tehdään neljän oppilaan ryhmiä. Kaksi ryhmästä on toisella kartiolla ja kaksi toisella, joka sijaitsee noin 20 metrin päässä. Puoleenväliin laitetaan kartio merkiksi paikasta, jossa harhautus olisi tarkoitus tehdä. Kartion tilalla voi myös seistä kukin oppilas vuorollaan. Oppilaat kuljettavat vuoronperään palloa jonosta toiseen, kuitenkin niin, että matkan aikana heidän tulee tehdä yksi ns.harhautusliike. Se voi olla vaikkapa vartalon heilautus sivulle, jalan nosto pallon yli sivulle, jalan vienti taakse potkaisua varten (= valepotku) tai jokin aivan oma ”tuore” keksintö. Harhautuksessa tulisi kuitenkin muistaa, että ennen ”vastustajaa” eli kartiota palloa on siirrettävä aina sivulle, jotta ohipääseminen olisi mahdollista.Myös juoksuvauhdin on pääosin aina kiihdyttävä vastustajaa ohitettaessa.

Maalintekotuokio: HARHAUTUS JA MAALINTEKO 10 min

Välineet: Kartiot, maalit, pallot

Toteutus: Pelataan useaan maaliin jälleen yhtäaikaa. Jonot ovat noin 30 metrin päässä maalista ja matkalla on kartio tai oppilas (passiivisena), joka tulee harhauttaa ja ohittaa. Kuljetus siis kohti ”vastustajaa”, harhautusliike noin 5 metriä ennen, pallon siirto etuviistoon sivulle ohi vastustajan ja nopea juoksurytmin kiihdytys. Tämän jälkeen pallon potkaiseminen maaliin.

Pelihetki: PIENPELIT (4v4, 5v5) 10 min

Välineet: Kartiot, maalit, pallot, liivit

Toteutus: Jalkapalloa ns.puolen kentän säännöllä: maalin voi tehdä vasta, kun jokainen hyökkäävän joukkueen pelaaja on noussut kentän keskelle piirretyn puolirajan yli vastustajan kenttäpuoliskolle. Mikäli näin ei ole, maalia ei hyväksytä.

Vinkki: Ei maalivahteja!