Tuntimalli 5

Yksi vastaan yksi pelaaminen

Alkuverryttely: PALLOHIPPAA 10 min

Välineet: Kartiot, pallot

Toteutus: Rajatulla alueella 2–4 oppilasta toimii hippoina, jotka yrittävät ottaa kiinni mahdollisimman monta leikkijää koskettamalla näitä jalkapallolla. HUOM! Hippojen tulee pitää kiinni jalkapalloista molemmilla käsillään, eikä palloa saa missään vaiheessa heittää! Kiinnijääneet leikkijät käyvät kyykkyyn, ja heidät voi pelastaa koskettamalla kädellä hartiaan. Pidä lyhyet jaksot ja vaihda hippoja, jotta mielenkiinto säilyy.

Taito-osio: 1 vastaan 1 –pelit 15 min

Välineet: Kartiot, pallot, liivit

Toteutus: Kaksi vaihtoehtoa riippuen mm. oppilasmäärästä:
a) Muodosta kahden oppilaan joukkueita, jolloin toinen oppilaista toimii aina yhden ottelun ajan maalivahtina ja toinen pelaa. Rooleja vaihdetaan aina pelien välissä.
b) Tee yhden hengen joukkueita, jolloin ei ole erikseen maalivahteja, vaan oppilaat toimivat sekä pelaajina että maalivahteina tilanteen mukaan.

Kentälle tehdään riittävän monta pelialuetta, jotta kaikki saavat pelata yhtä aikaa. Kartioista tehdyt maalit tulevat noin 15 metrin päähän toisistaan, ja kenttäalueet ovat kiinni toinen toisissaan sivurajoistaan.

Pelataan noin 2 minuutin mittaisia pelejä ja suoritetaan 5–6 vaihtoa niin, että vain toisen ”puolen” joukkueet vaihtavat kenttää eli siirtyvät uuden vastustajan luokse.

Pelihetki: ISON KENTÄN PELI 15 min 

Välineet: Maalit, pallo, liivit

Toteutus: Pelataan isommalla kentällä kahdella joukkueella. Mikäli oppilaita on todella reilusti ja kenttätilaa on riittävästi, voidaan peliä pelata kahdella pallolla samanaikaisesti.

Vinkki: Peliä voidaan pelata niin, että kaksi oppilasta liikkuu aina yhdessä pitämällä käsistä tai liivistä kiinni.