Tuntimalli 3

Puskeminen

Alkuverryttely : PÄÄPELIÄ 10-15 min

Välineet: Kartiot, maalit, liivit, pallot

Toteutus: Peliä pelataan isompiin (oikeisiin) jalkapallomaaleihin kahdella joukkueella. Palloa pelataan vain käsiä ja päätä käyttäen. Pallon kanssa ei saa liikkua vaan sitä tulee liikuttaa syötellen. Pyrkimyksenä on toimittaa pallo heittelemällä sellaiseen paikkaan, josta oman joukkueen pelaaja kykenee puskemaan sen SUORAAN SYÖTÖSTÄ vastustajan maaliin. Omasta heitosta ei saa puskea. Puskun saa estää, samoin syötön katkaista, muttei siis lainkaan jaloin!

Vinkki: Mikäli käytössä ei ole jalkapallomaaleja (tai niiden etäisyys toisistaan on liian suuri) voidaan peliä pelata niin, että molempiin kenttäpäätyihin rajataan kartioilla maalialue jonne pallo tulee toimittaa puskemalla suoraan syötöstä ja joka tulee saada maalialueella puskun suorittaneen joukkueen pelaajan myös puskun jälkeen kiinni! Harjoitetta voi helpottaa sallimalla puskut omasta heitosta.

Vinkki: Katso kohdasta Ohjeita opettajallepuskutekniikka.

Maalintekotuokio: MAALINTEKO PUSKEMALLA 10–15 min

Välineet: Kartiot, maalit, pallot

Toteutus: Kaksi jonoa, yksi maalin molemmilla puolilla. Toisen jonon ensimmäinen lähtee juosten kiertämään noin 10 metrin päässä omasta jonostaan olevan kartion ja suuntaa juoksunsa maalia kohti. Toisen jonon ensimmäinen heittää pallon alakautta tälle noin 5–6 metrin päähän maalista niin, että palloa on hyvä mahdollisuus puskea suoraan ilmasta maaliin. Heiton suorittanut oppilas lähtee välittömästi heittonsa jälkeen juoksemaan kohti oman jononsa edessä olevaa kartiota ja toistaa edellisen oppilaan suorituksen. Jonojen vaihto tapahtuu jokaisen suorituksen jälkeen.

Vinkki: Korosta puskussa silmien pitämistä auki = katse palloon! Vastaavasti suu on syytä pitää puskun aikana kiinni. Osuma palloon otsalla.

Pelihetki: PIENPELIT (3v3, 4v4, 5v5) 10–15 min

Välineet: Kartiot, liivit, pallot

Toteutus: Useita pienpelejä. Pelaajilla kosketusrajoitus palloon esim.3-4 kosketusta maksimissaan, jonka jälkeen pallon on käytävä jollakulla muulla pelaajalla. Ei maalivahteja. Vaihtoehtoisesti sääntönä maalin tekeminen vain suoraan syötöstä eli yhdellä kosketuksella!

Vinkki:pienpelien etuihin. Pelien jälkeen voi ottaa vielä lyhyen puskukilpailun joukkueittain ja kisata siitä, mikä joukkue saa puskettua palloa nopeimmin 10 kertaa maalin ylärimaan. Puskut omasta heitosta ja merkkiviivan takaa. Pusketun pallon palautustapa on joukkueiden päätettävissä.