Tuntimalli 4

1 vastaan 1 -tilanteet

Alkuverryttely: PALLOHIPPA JOUKKUEITTAIN 10 min

Välineet: Kartiot, liivit, pallot

Toteutus: Rajatulla alueella kaksi joukkuetta vastakkain. Molemmilla on vuoronperään 4 minuuttia aikaa ”polttaa” toisen joukkueen pelaajia pallolla heittämällä. Osumat alavartaloon ja käsiin lasketaan, ja samaa pelaajaa saa heittää niin usein kuin kykenee, myös peräkkäin. Pallon kanssa ei saa liikkua lainkaan, vaan sitä tulee liikutella oman joukkueen jäsenten kesken heittelemällä. Ensimmäisen neljän minuutin jälkeen osat vaihtuvat ja toinen joukkue koettaa saada piste per osuma –periaatteella enemmän pisteitä kuin ensiksi polttanut joukkue. HUOM! Korosta sitä, että myös kiinniottavan joukkueen pelaajien tulee liikkua aktiivisesti lähelle kiinniotettavia.

Maalintekotuokio: 1 vs. 1 –TILANTEITA 15 min

Välineet: Kartiot, pallot

Toteutus:
a) Taistelupallot. Oppilaat ovat kahdessa jonossa noin 25 metrin päässä maalista. Opettaja tai joku oppilaista seisoo jonojen välissä pallojen kanssa. Sovitusta merkistä tai pallon liikkeestä molemmat oppilaat lähtevät tavoittelemaan maalia kohti heitettyä palloa pyrkien tekemään sillä maalin. Molemmat siis sekä hyökkäävät että puolustavat.

Vinkki: Vaihtele oppilaiden lähtöasentoja (istuen, mahallaan, selällään jne.).

b) Harhautus-kuljetus-maalinteko. Samantyyppinen lähtötilanne, mutta nyt toinen oppilaista on hyökkääjä ja toinen puolustaja. Hyökkääjällä on pallo aluksi paikoillaan. Otettuaan ensimmäisen kosketuksen palloon hyökkääjä antaa puolustajalle luvan lähteä pallonriistoon. Mikäli hyökkääjä sen sijaan onnistuu harhauttamaan puolustajan niin, että tämä liikahtaa liian aikaisin, on puolustajan palattava merkkikartiolle takaisin ja hyökkääjä saa samalla lähtiessään hienoisen etumatkan maalintekoon. Roolien vaihto suorituksen jälkeen.

Pelihetki: VARTIOINTIPELI + TAVALLINEN PELI 20 min

Välineet: Kartiot, maalit, liivit, pallot

Toteutus:
a) Aluksi pelataan ns.vartiointipeliä, jossa jokaiselle oppilaalle nimetään vastajoukkueesta yksi pelaaja, jota hänen täytyy vartioida silloin, kun vastustajalla on pallo. Mikäli oma vartioitu pelaaja onnistuu maalinteossa (tai syöttää maalin) saa kyseistä pelaajaa vastaan pelannut yhden miinuksen (tai vastaavasti jonkun erikseen kerrottavan tehtävänesim. punnerruksen tai vatsalihasliikkeen). Hyökkääjänä toimiessaan pyritään toimimaan päinvastoin eli pääsemään eroon omasta vartioijastaan.

b) Pelataan ns. normaalia peliä ilman erityissääntöjä.