Keskeiset taidot

Käsipallon PERUSHEITTO on yhden käden yliolanheitto. On tärkeää, että heittävän käden vastakkainen jalka on tukijalkana edessä ja heittävän käden kyynärpää hartiatasossa. Heittoliike lähtee kyynärpääjohtoisesti, ja ranne saattaa pallon lopuksi painon siirtyessä voimakkaasti tukijalalle.

Pallon KIINNIOTTO tapahtuu rinnan korkeudella peukaloiden ja etusormien ollessa yhdessä muodostaen kolmion. Kiinni otettaessa joustetaan käsivarsilla ja ranteilla.

 

 

KOLMEN ASKELEEN HYÖDYNTÄMINEN aina pallollisena pelaajana tuo peliin sujuvuutta ja vauhtia. Pelaajan tulisi aina olla vauhdissa saadessaan pallon ja pysähtymättä pyrkiä harhautukseen, heittoon tai syöttöön kanssapelaajalle 3 juoksuaskeleen aikana. Jos pompauttaa kerran tai kuljettaa palloa välillä, saa käyttää vielä toiset kolme askelta (= 3 + 3 askelta. Tämä hidastaa yhteispeliä aloittelijoilla ─ opeta vasta edistyneemmille.)

 

 

PUOLUSTAMINEN tapahtuu liikkumalla hyvässä valmiusasennossa hyökkääjän ja oman maalin välissä. Puolustajat pyrkivät lähinnä liikkumalla sivuttain pelaajan eteen estämään maalintekotilanteen ja käsin peittämään ja torjumaan (= blokki) vastustajan heiton kohti maalia. Käsiä ei saa käyttää vastustajan pysäyttämiseen, mutta koukistetuin käsin saa suojata kehoaan törmäyksen pehmentämiseksi.