Keppijumppa

Keppijumpan lajisivut on tehty yhteistyössä Suomalaisen Ryhtiliikkeen kanssa.

Keppijumppa tarjoaa kokonaisvaltaisen liikemalliston lasten ja nuorten liikuttamiseen. Keppijumppaliikkeet ovat selkeitä, kokonaisvaltaisia ja kehon isoja lihasryhmiä liikuttavia. Lasten ja nuorten lihasvoima ja -kestävyysharjoittelussa keppi tarjoaa riittävän vastuksen, ja lisäksi kepin käyttö tehostaa liikeratoja.

Keppijumppa toimii kehon hahmotusharjoitusten välineenä, sillä keppi tukee ja tasapainottaa liikkeitä. Liikehallintatekijöiden ja liikkuvuuden parantamisessa sekä ylläpitämisessä keppi toimii erinomaisesti. Keppijumppaliikkeitä voi käyttää lihasten oikeaa aktivoitumisjärjestystä tukevina ja kehon hallintaa parantavina harjoituksina. Venyttelyliikkeissä keppi opastaa venytystuntemuksen löytymisessä, ja se helpottaa esimerkiksi pareittain tehtävien venytysliikkeiden hallintaa.

Keppijumppa on syntynyt suomalaisten painonnostajien käyttämistä verryttelyliikkeistä ja tekniikan harjoittelusta. Vuonna 1994 perustettiin Suomalainen Ryhtiliike ry kehittämään keppijumppa-ajatusta, tiedottamaan ja kouluttamaan ohjaajia.

Tässä osiossa

Ohjeita opettajalle
Perusliikkeet
Luokat 1-3
Luokat 4-9 ja toinen aste

Lisätietoa

Painonnostoliitto (mm. lisätietoa tankojumpasta ja levytankoharjoittelusta)
Suomen latu (mm. jumppaohjeita ja keppijumppakirjoja sekä videoita)
Selkäliitto > Vinkkejä kouluaikaiseen liikkumiseen