Välineet

Pallot

Oikeat välineet ovat ratkaisevassa asemassa tunnin onnistumisen kannalta. Tärkein väline tunnilla on pallo. Pallon valinnassa tärkeintä on pintamateriaali. Merkki tai valmistaja ei aina takaa hyvää laatua, vaan pintamateriaalista on syytä aina ottaa selvää. Liian kovapintainen pallo estää tehokkaan opettamisen.

  • 0.─2. luokkalaisilla virallinen pelipallo on pehmopallo (Minivolley-special). Se on pinnoitettu solukumipallo, joka on erittäin pehmeä mutta kuitenkin hyvä käsitellä. Ei pelota pienimpiäkään. Soveltuu hyvin myös muihin lajeihin ja palloleikkeihin.
  • 3.─ 6. luokkalaisilla virallisen pelipallon koko on 4. Se on muuten normaali lentopallo, mutta hieman pienempi ja kevyempi. Harjoittelussa kannattaa edelleen käyttää 0.─2. luokkien pehmopalloa varsinkin hihalyöntiharjoittelussa.
  • Yläaste- ja lukioikäisillä käytetään normaalia aikuisten palloa koko 5.

Verkot

  • Useampikin valmistaja on kehittänyt verkkosysteemejä, joilla sali voidaan jakaa helposti myös pituussuunnassa. Verkot ovat normaaleja kevyempiä, joten ne on helppo asentaa yksinkin. Verkkoja myydään metritavarana eivätkä ne tarvitse erillisiä lattia-asennuksia. Useimmissa malleissa riittää kiinnitys puolapuihin tai näyttämön reunaan tai parilla seinäpropulla.